Assentoft

Nu kan du låne penge ud til din lokale Brugs

Dagli'Brugsen i Stevnstrup håber på en udvidelse med hjælp fra borgerne. Arkivfoto

I stedet for at låne alle pengene i banken, vil uddeleren i Stevnstrup hellere tilbyde medlemmerne at ”investere” i butikken for samlet set 3 millioner kroner. På den måde håber han på, at opnå endnu større opbakning til butikken samtidig med, at renterne betales til medlemmerne i stedet for til banken.

Sådan lyder det på Coop’s nye crowdfunding hjemmeside, hvor der er op til flere investeringsmuligheder – og nu også muligheden for at låne penge til sin Dagli’Brugsen i Stevnstrup.

Det er et nyt crowdfundingsystem, som Coop har etableret i samarbejde med Lendino – og renten er høj, hvis du satser.

I Stevnstrup håber man at kunne se frem til en modernisering og udvidelse af Dagli’Brugsen, hvor den lokale butiksuddeler har sat gang i initiativet, så butikken imødekommer og bidrager til byens stigende befolkningstilvækst.

Se uddeler Alex Bach i Dagli’Brugsen Stevnstrup’s præsentationsvideo her. Artiklen fortsætter under videoen.

Mange forskellige crowfunding projekter fra Coop.

Det kræver is i maven og gerne en god forståelse for økonomi at investere sine penge i en virksomhed eller daglivarebutik. Det princip gælder også for Coop Crowdfunding, hvor alle Coops 1,7 millioner medlemmer kan investere sparepenge i for eksempel fødevarevirksomheder, som søger finansiering til at starte op eller lancere nye tiltag.

Det er op til kunderne selv at vurdere, om projekterne er pengene værd og på længere sigt er økonomisk bæredygtig.

Det fortæller Coops projektdirektør, Charlotte Skovgaard.

– Det er i høj grad forbrugerne, som er med til at fortage vurderingen af projektidéen og virksomheden, fordi det måske interesserer dem, eller de kender virksomheden. På den måde afgør de, om de har lyst til at støtte med et beløb eller købe en låneandel.

– Vi stiller crowdfundingplatformen til rådighed. Vi er blot brobyggere og markedsfører projekterne over for medlemmerne, så går de selv ind og vælger, hvilke projekter de har interesse i, forklarer Charlotte Skovgaard.

Kommentarer