Fussingø

Kähler vil finde årets bedste frihåndsdrejer!

Lars Kähler vil igen finde dette års bedste pottemager/keramiker på Fussingø Slot. Pressefoto

Danmarks dygtigste frihåndsdrejere mødes igen på Fussingø Slot!

I sommeren 2017 tog Lars Kähler initiativ til at genoplive den tidligere tradition med at kåre årets dygtigste pottemager/keramiker. Han er 5. generation af den kendte pottemagerfamilie fra Næstved, og har selv for år tilbage deltaget i lignende konkurrencer. Han har gennem årene uddannet mange nye talenter, og er i dag landets ældste udøvende pottemager.

Stor interesse

– Vi oplevede sidste år en overvældende interesse for konkurrencen, så Pottemagerforeningen af 1894 og Fussingøgruppen, som jeg samarbejder med, var derfor heller ikke i tvivl om, at arrangementet skulle gentages i år, fortæller Lars Kähler.

Han tilføjer, at han længe før konkurrencen starter har modtaget tilmelding fra en række af landets dygtigste frihåndsdrejere, blandt andre den kvindelige nordiske mester og verdensmester, pottemager Bente Brosböl Hansen.

Konkurrencen

Mesterskabskonkurrencen bliver afviklet den 2.-3. juni i den tidligere hestestald på Fussingø Slot. På konkurrencens første dag vil publikum i tiden klokken 10-17 kunne se deltagerne arbejde ved 5 ens drejeskiver med forskellig antal kilo ler for mænd og kvinder.

På konkurrence dagene kan deltagernes egne værker købes. Pressefoto

Deltagerne konkurrerer i 2 discipliner. I den tekniske konkurrence skal aktørerne i løbet af 20 minutter dreje den højeste cylinder med en diameter på minimum 15 cm. I 2. omgang går konkurrencen ud på at dreje det bredeste fad. Til den opgave er der også afsat 20 minutter. De fem deltagere hos henholdsvis mænd og kvinder, der opnår de fleste point deltager om
søndagen i finalen.

I den æstetiske konkurrence, der også foregår om søndagen, skal deltagerne i løbet af 30 minutter fremstille 3 emner efter eget valg.

Præmier

Der er kontante præmier til de tre bedste i den tekniske konkurrence og til vinderen af den æstetiske konkurrence. Publikum vil også kunne bedømme deltagerne i den æstetiske konkurrence og stemme på det produkt, de synes bedst om. Der vil også være præmie til publikums favorit.

Der er gratis adgang til konkurrencen.

Udstilling

Deltagernes egne værker udstilles og sælges på slottet både lørdag og søndag. Udstillingen er åben klokken 10-17. Entre til slottet er 30 kroner Hver billet er et lod, som kan bruges i tombolaen med værker fra konkurrence deltagerne og andre af pottemagerforeningens medlemmer

Kommentarer