Ø. Bjerregrav

Julekoncert med vokalensemblet Tune It i Øster Bjerregrav

Koret Tune It lægger toner til ved en traditionsfyldt kirkekoncert i Øster Bjerregrav Kirke 2. december. Pressefoto

Tiden op mod jul er fyldt med traditioner, og det gælder lige fra masser af levende lys til julepakker. En af de første julepakker skal åbnes torsdag 2. december klokken 19 i Bjerregrav Kirke, for her kommer vokalgruppen ‘Tune It’ på besøg til årets julekoncert.

Kirkerne har også været ramt af nedlukninger og begrænsninger, men nu kan der igen bydes ind til en hyggelig aften med a cappella-sang i Øster Bjerregrav kirke.

Det sker torsdag 2. december, hvor kirken får besøg af ‘Tune It’, et vocal-ensemble som har udspring af et kor, der opstod på Randers Statsskole i midtfirserne.

Koret fortsatte efter gymnasietiden i en årrække i forskellige konstellationer og med varierende repertoire.

– I år 2000 trængte vi til noget nyt, og det blev til vocal-ensemblet ‘Tune It’ med helt nyt materiale fra den rytmiske a cappella musik, som kendt fra for eksempel ‘BaSiX’ og ‘The Real Group’ . Noder til koncerter blev bandlyst og begreber som ”Human Beatbox” og ”Walking Bass” blev almindelige, skriver koret om sig selv.

‘Tune It’ består i dag af ni sangere i alderen 30-50 år, som synger efter mottoet, “det er ikke rigtig sjovt, medmindre det også lyder godt! “

I dag leverer koret et “bredt og stærkt funderet rytmisk repertoire igen opbygget, som kan sammensættes til mange forskellige lejligheder, fra den rytmiske kirkekoncert til et festligt bryllups- eller receptionsindslag”.

Den foretrukne stil er den rytmiske a cappella-musik med elementer fra rock, pop, disco, swing og funk og af kunstnere som The Real Group, Basix, Pentatonix og mange andre.

Det kan man opleve 2. december, hvor formand for menighedsrådet i Øster Bjerregrav og Ålum Sogne, Peter Fast, ser frem til endnu en stemningsfuld og hyggelig aften, hvor den årlige julekoncert vil få julelysene frem i øjnene.

Kommentarer