Fussingø

Jul på Slottet med udstilling og sang

Se billedserie

Lørdag sang Jennumparkens Børnekor julen helt ind i slottets hyggelige stuer, og havde også noget med fra danmarkshistorien til juleudstillingen og julemarkedet på Fussingø Slot.

Det var helt oplagt at bringe lidt historie tilbage til slottet. Derfor indledte børnene dagens program med ”I Danmark er jeg født” – skrevet af H.C. Andersen – som oven i købet deltog i egen høje skikkelse.

Derefter sang koret ”Danmark gennem tusind år” – en nyere historisk sang lavet af Sigurd Barrett. Her optrådte børnene i kostumer, hvor man blandt andet mødte Egtvedpigen, det bedst bevarede bronzealderfund, munke fra reformationen, Christian IV, Dronning Thyras hofdame, Valdemar Sejrs korsridder, Hofdamer ved Svend Tveskægs hof, Vikingebarn, uægte børn af Gorm den Gamle (måske yngre:-), Hofdame for Margrethe I – og sidst men ikke mindst, H.C. Andersen i egen høje skikkelse!

Med til historien hører selvfølgelig også julen. Så juleprogrammet blev indledt med fællessangen ”Højt fra træets grønne top”, som er skrevet i 1848.

Derefter blev sangene mere nutidige med julekalendersange som ”Det´sørme, det´sandt, december” og ”Det er risengrød”.
Årets julesang 2015 ”Hvad er det, der gør jul til noget særligt”, var naturligvis også på programmet, da det er ved at være en af korets foretrukne julesange.

Programmet afsluttedes med fællessangen ”Nu tændes tusind julelys”, som bragte publikum videre til de hyggelige gamle julestuer!

Koret medbragte selvfølgelig eget orkester med kapelmester Ulrik Damm på klaver og Morten Adelholm på guitar og som korleder Birgitte Kaas Sørensen.

Nogle af børnene var også klædt ud i julekostumer, så de passer til ”Jul på Slottet”.
Børnenes kostumer og rekvisitter er lavet på fritidshjemmets kreative værksted.

Kommentarer