Randers By

Jubilæum for Parkrun i Randers

På lørdag den 22. Januar kl 9:00 har der været 100 Parkruns på Nordre Fælled Randers. Over 1500 5 km ture er gennemført, hvor der løbes med tidtagning.

“Det er så godt at løbe på tid, man giver den lidt ekstra gas når der er et stopur i gang”, siger Bjarne Stange Nielsen, som er frivillig tidtager lige så gerne som han er løber.

Og Bjarne er ikke alene.

Over 60 personer har været frivillig ved Parkrun. Nogle mere end 50 gange!

Konceptet er ret simpelt – et gratis, ugentligt, 5km løb med tidtagning hver lørdag kl. 09:00 drevet af frivillige kræfter.

Parkrun begyndte i England i 2004, og i Danmark i 2009 på Amager Fælled i København. Nordre Fælled Parkrun i Randers var det 8. Parkrun i Danmark og nu er der 9 steder man kan deltage i Parkrun i Danmark og over 2000 andre lokationer i lande på 5 kontinenter.

Din tilmelding til dit første Parkrun (på parkrun.dk/register) kan efterfølgende bruges til parkruns over hele verden.

Grupper er også velkomne til at dukke op til Parkrun og bruge det som en fælles aktivitet.

‘Fit for Kids’ har deltaget med både børn og forældre, som sejrede over den flotte 5 km.

En anden gang kom der 20 russiske mountain bikere, som brugte Nordre Fælled Parkrun til en 5km opvarmning før de tog til et stort MTB stævne i silkeborg.

“Vi er meget sociale, elsker at møde nye mennesker og være med i deres personlige sejre og det er lige meget om sejren er en 20 minutter 5km eller bare en sejr over sofaen,” siger Claire Nielsen, frivillig ‘Event director’ for Parkrun i Randers.

Læs mere
www.parkrun.dk/Nordrefaelled
www.parkrun.com/about
www.facebook.com/nordrefaelledparkrun

Kommentarer