Hvidsten

Jens Peter Hansen valgt til landsformand for Cyklistforbundet

Jens Peter Hansen, Hvidsten, blev lørdag hyldet som ny landsformand for Cyklistforbundet. Han afløser Jette Gotsche (th). Privatfoto

Cyklens enorme potentiale skal højere op på den kommunale dagsorden. Sådan lyder det fra Jens Peter Hansen, Hvidsten, der lørdag valgtes som ny landsformand i Cyklistforbundet.

– Ude i kommunerne bliver cyklister klemt af bilerne og glemt af politikerne. Men cykling har så meget at tilbyde samfundet. Derfor skal vi ikke tigge. Vi skal tilbyde. Cykling er samfundets schweizerkniv, og cykling kan stort set uanset problem bidrage til løsningen, siger Cyklistforbundets nyvalgte landsformand, Jens Peter Hansen.

Han har været medlem af Cyklistforbundet siden 2007 og siden 2012 været formand for Randersafdelingen. Han har siddet i hovedbestyrelsen siden 2014 og sad 2017-2019 i bestyrelsen for paraplyorganisationen European Cyclist Federation (ECF).

Kampvalg

Jens Peter Hansen stillede op til formandsposten mod næstformand, Claus Bonnevie, der også havde stillet sit kandidatur til rådighed.

– Claus er særdeles kvalificeret, og vi står også fuldstændig for den samme politik. Men vi er forskelllige typer; jeg er nok lidt mere direkte, mere kantet vil nogle måske mene, i min kommunikation, og da  jeg i forvejen bruger rigtigt mange timer i Cyklistforbundet og for sagen i øvrigt, så valgte jeg at gå all in, fortæller den nyvalgte formand, der desuden sidder i Randers Byråd for Venstre. En platform han også bruger til at agitere for cykelsagen.

Jens Peter Hansen vandt afstemningen med 23 stemmer over 22 til modkandidaten.

– Det var et tæt løb, men Claus og jeg har arbejdet godt sammen i mange år, og det kommer vi også til at fortsætte med, fastslår han.

Jens Peter Hansen overtager posten efter den hidtidige formand gennem syv år, Jette Gotsche, der havde besluttet ikke at genopstille. Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger i den anledning:

– Jette Gotsche har sat et stort og flot præg på Cyklistforbundets arbejde. Hun har stået i spidsen for et vigtigt generationsskifte og en fornyelse og foryngelse af forbundet. Hendes indsats blev kronet med valget af flere nye hovedbestyrelsesmedlemmer, der er med til at trække aldersgennemsnittet ned, siger Klaus Bondam.

Fokus på bedre fremkommelighed

Valget af ny landsformand og ny hovedbestyrelse foregik på forbundets landsmøde den 31. oktober.

Her blev hovedfokus i det kommende års arbejde også fastlagt: Bedre fremkommelighed for cyklister, flere unge på cyklen samt cyklen og den grønne omstilling.

–  Vi skal være en organisationen for ’kritiske mobilister’ – for mennesker, der bevidst forholder sig til, hvordan de mest hensigtsmæssigt kommer fra A til B. Jeg glæder mig til arbejdet sammen med en engageret og kompetent hovedbestyrelse, lyder det fra den nyvalgte formand.

Cyklistforbundets hovedbestyrelse består i det kommende år af:

  • Jens Peter Hansen, Randers, landsformand
  • Astrid Maria B. Rasmussen, København
  • Claus Bonnevie, Gribskov
  • Fatima Hachem Ladefoged, København
  • Henrik Lundorff Kristensen, København
  • Julie Schack, København
  • Micke White, Aalborg
  • Søren Pedersen, Næstved
  • Trine Kvist Willumsen, København, suppleant
  • Mads Wulff, Sydfyn, suppleant

Cyklistforbundets pris Årets Cykeldynamo 2020 blev desuden overrakt.

Prisen gik til Reni Hatting fra Esbjerg, der får prisen for sin vedholdende indsats med at forbedre forholdene for cyklister i Esbjerg Kommune. Reni Hatting har i særlig grad kæmpet for flere sikre skoleveje til kommunens børn.

Kommentarer