Jennum

Jennumparkens fritidshjem samlede affald til den store guldmedalje

Se billedserie

Danmarks Naturfrednings årlige affaldsindsamling foregik i uge 13 og børnene fra Jennumparkens fritidshjem deltog igen i år.

Torsdag den 31. marts blev børnene udstyret med handsker og affaldssække, hvorefter de samlede ind på livet løs ved både Jennumparken og ved Ringboulevarden.

Opgaven var at veje affaldet og tælle dåser, take away-emballage, og specielt i år er der fokus på engangskopper.

Danmark er det land i Europa, der genererer mest affald – 845 kg per indbygger – hvert år. Engangskaffekoppen er et stort problem. I Danmark bruger vi 130 millioner engangskaffekopper årligt.

Børnene, der gik i Jennumparken samlede 7 kg affald – der var bl.a. 19 dåser u/pant, 12 stk. take away-emballage, 10 engangskopper, mange stykker plastik og “sindssygt meget slikpapir”, som børnene sagde.

Børnene, der gik ved Ringboulevarden samlede 21 kg affald – der var bl.a. 35 dåser u/pant, 48 stk. take away-emballage, 12 engangskopper, mange stykker plastik og meget andet mærkeligt affald, så som en jakke og en bilmåtte.

Affaldsindsamlingen, og den viden børnene får igennem den, falder godt i tråd med Verdensmål nr. 14 ”Livet i havet”, som børnene arbejder med lige nu.

I forløbet lærer børnene, hvor vigtigt livet i havet er – vi må ikke bruge havet som losseplads, og vi må kun fange det, som vi kan spise og bruge.

Børnene skal få viden og forståelse for, at havet, floderne og søerne skal blive rene, så dyr og planter i vandet trives, både på koralrevene og i Lillebælt.

Overordnet skal børnene lære 5 ting for at reducere CO2-niveauet:
Spar på strømmen – Brug bil og fly mindre- Skru ned for varmen – Køb færre ting – Spis mindre kød.

Kommentarer