Kultur og events

Inviterer til Havens Dag og Kattens Dag

Søndag den 13. september fejrer Plantorama i Randers Havens Dag. Samme dag inviteres alle interesserede til katteudstilling ved Kattens Dag.

Traditionen tro skydes årets store plantesæson i gang den anden weekend i september, hvor Plantorama i Randers fejrer Havens Dag. Her kan alle interesserede kigge forbi og stille spørgsmål til centerets haveeksperter, som står klar med gode råd til efterårets begyndelse, hvor kombinationen af nedbør og lun jord giver optimale forhold for at plante. Det er også i efteråret, at havens bærbuske og frugttræer skal plantes, og derfor er der gratis smagsprøver på juice fra High on Life’s juicebar inspireret af havens eget spisekammer.

– Modsat hvad de fleste tror, er det i efteråret, at blandt andet hække, frugttræer og bærbuske har bedst af at blive plantet. Jorden er typisk lun og fugtig, og da grene og blade ikke vokser så meget på, kan planterne kun bruge energien under jorden på at etablere rødderne, siger Kamilla Høy, der er planteekspert i Plantorama.

Katteudstilling i Randers
Den 13. september stiller Plantorama i Randers også skarpt på de ni-livede, firbenede venner og inviterer til Kattens Dag. Her kan man opleve katte i mange forskellige former og farver, når Jydsk Racekatte Klub udstiller racekatte fra nær og fjern, og der vil være smagsprøver på kattesnacks, som man kan tage med hjem til sin egen kat.

– Jydsk Racekatte klub repræsenterer praktisk talt alle katteracer, så der bliver mulighed for at se nogle helt særlige katte den 13. september. Samtidig kan man få en god snak med eksperterne og få et par gode råd med på vejen, og det håber jeg, at mange vil benytte sig af, siger Martin Ditlev Sørensen, der er centerchef i Plantorama i Randers.

Praktisk information
Havens Dag og Kattens Dag afholdes i Plantorama på Marsvej i Randers søndag den 13. september fra klokken 9.00 til 16.00, hvor der bydes der på smagsprøver fra High on Life’s juicebar og Jydsk Racekatte Klub laver katteudstilling.

Kommentarer