Randers By

Indvielse af affaldsinstallation med fyrig skraldemusik

Elever fra FGU i Randers brænder for at gøre en forskel for miljøet. De har derfor i et samarbejde med det kommunale affaldsprojekt Ren Randers lavet en stor affaldsinstallation i Randers Festuge. De unge klipper snoren til installationen fredag den 13. august til tonerne af musik spillet på skraldespande og koste.

I tre måneder har elever fra kunstlinjen på FGU i Randers været i fuld gang et projekt om bæredygtighed. De har derfor kastet sig over affaldsproblematikken. De unge har lavet forundersøgelser om henkastet affald i Randers, og de har efterfølgende udviklet og lavet en stor affaldsinstallation:

”Gennem projektperioden har vi fundet ud af, at folk smider mere affald på gaden og i naturen, end vi troede. Det vil vi gøre noget ved. Vi har derfor lavet en affaldsinstallation i Festugen, der skal gøre folk opmærksomme på, at vi alle har et ansvar for at værne om naturen. Både for miljøets skyld, men også fordi vi gerne vil bo et sted, hvor der er rent og pænt,”  siger Isabella Sommer, elev på FGU i Randers.

Indvielse: Stibroen ved Havnegade kl. 13.30-14.30.

Der er uddeling af lommeaskebægre og lommeaffaldsposer. Musik spilles på affaldsspande og koste. Band med 10 musikere.

Kommentarer