Magaxin

Hvordan sover du bedre om natten? Se her

Foto: pexels.com

Artiklen er sponsoreret.

Hvordan sover du bedre om natten? Svaret på det spørgsmål finder du ved at stille dig selv et andet spørgsmål: Hvorfor sover du dårligt nu? Menneskets krop er gearet til søvn gennem millioner af års evolution, så der skal være en faktor, der gør, at maskineriet går i udu, for at søvnen bliver fyldt med afbrydelser, eller for at du slet ikke kan falde i søvn. Hvad kan være årsagen til dine søvnproblemer?

Søvnløshed kan skyldes mange ting

Søvnløshed kan være resultatet af psykiske laster som stress eller angst, men det kan også være en følge af koffein- eller alkoholindtag før sengetid. Atter andre årsager til søvnløshed kan være ting som bivirkninger fra antidepressive stoffer eller slet og ret en ukomfortabel seng. Men der kan også mindre oplagte årsager til, at du ikke kan falde i søvn, eller at du sover dårligt – bl.a. ting som refluks.

Kan refluks være årsagen til dårlig søvn?

Refluks er sure opstød, hvor mavesyre ender i spiserøret. Vågner du op med ondt i halsen uden tegn på, du har fået feber eller en forkølelse, skyldes det måske, at mavesyre over nattens løb har ætset væv i spiserøret. Hvad forårsager så refluks? At spise store måltider og at drikke fx energidrikke eller store mængder sodavand før sengetid kan have skylden for, at du udsættes for refluks, når du sover.

Hvad med CBD-olie mod søvnløshed?

Har du prøvet at se på alle ovenstående mulige årsager og stadigvæk ikke kan finde en måde at falde til ro på om aftenen, hvad gør du så? Du kunne prøve at tage noget for det – fx kunne det være, du skulle prøve at tage midler med CBD-olie udvundet fra hamp. Det kan fås lovligt, når blot et produkt ikke rummer en større mængde af psykoaktive stoffer end tilladt – læs mere her hos en forhandler.

Kommentarer