Randers By

Hunde og hundeelskere marcherede mod dyreforsøg

Se billedserie Fotoserie: Randers Netavis.

Søndag formiddag lød der mange og høje hundeglam i Brødregade. Ud for Body Shop, samledes omkring 100 hunde af alle racer til PET-Athon. Det var en gåtur, som skulle demonstrere imod dyreforsøg inden for skønhedsindustrien.

Mange dyr bliver hvert år mishandlet eller slået ihjel for skønhedens skyld. Det er gammeldags og helt unødvendigt. Der findes langt bedre og mere effektive måder at teste skønhedsprodukter på i dag. Blandt andet ved hjælp af kunstig hud og kunstig hornhinde, som også giver et mere nøjagtigt resultat, siger arrangørerne.

Derfor har dyrevelfærdsorganisationen Cruelty Free International og The Body Shop sammen sat fokus på problemet og ønsker ved hjælp af en underskriftsindsamling at stoppe dyreforsøg indenfor kosmetik globalt. Det gør de med deres ”Forever Against Animal Testing” kampagne, som er det gåturen drejede sig om.

Se også video med hundemarch og menneskeinterviews

Målet er at indsamle 8 millioner underskrifter, som skal overrækkes til FN i New York den 4. oktober og med FN’s hjælp få et forbud imod dyreforsøg i kosmetikindustrien globalt en gang for alle. Kampagnen startede 1. juni 2017, og de er nu oppe på 5,7 millioner underskrifter globalt. Indtil videre er der indsamlet 60.000 danske underskrifter.

Henrik Fisker deltog i gåturen sammen med hunden Kvik. Han gik med for at få medvirke til at stoppe dyreforsøg i kosmetikbranchen.

– Det man ser på de sociale medier er grusomt. Det skal bare stoppes, poninterer Henrik Fisker.

Morten Meulengracht fra Randers og dobbermannen Dora deltog for at støtte op om dyrevelfærden, og sætte fokus på ikke at bruge dyr til forsøgsdyr.

Christina Christiansen og hvalpen Aske på 9 måneder deltog også i den ca. 2,5 kilometer lange gåtur. Dog blev Aske kørt i en barnevogn, fordi han har brækket en flig af knoglen på det ene forben.

– Vi deltog fordi det var i en god sags tjeneste, og samtidig lade dyr tale for dyr, betonede Christina Christiansen.

Butikschef i Body Shop i Randers, Diana Gravgaard syntes arrangementet var en succes. Hun var glad for den store opbakning, som protesten mod dyreforsøg i kosmetikbranchen.

– Samtidig har vi fået omkring 150 underskrifter. Det er fra personer, som tilfældigvis er kommet forbi, og naturligvis også fra deltagerne, fortæller Dina Gravgaard.

Efter arrangementet var der masser af godbidder til de firbenede venner, og til de tobenede, havde Body Shop doneret flotte gaver til deltagerne.

The Body Shop er et globalt skønhedsbrand, som blev grundlagt af Anita Roddick i 1976 i

Brighton i England. The Body Shop arbejder på at gøre en positiv forskel i verden ved at lave naturinspireret hudpleje, hårpleje og makeup af høj kvalitet, som er produceret bæredygtigt og etisk forsvarligt. The Body Shop var banebrydende med filosofien, at virksomheder har magt til at gøre godt. The Body Shop har 3000 butikker fordelt på 68 lande.

Nåede man ikke at deltage i arrangementet er det stadig muligt at give sin underskrift mod dyreforsøg.

Det kan ske via dette link.

Kommentarer