Foreningsnyt

Hjertestarterdag for alle i efterårsferien på Rådhustorvet

Til Hjertestarterdagen fredag d. 16. oktober kan børn og voksne blive klar til at redde liv, hvis de bliver vidne til et hjertestop. På Rådhustorvet står instruktører fra Hjertestartnu klar til at vise, hvordan man træder til med genoplivning og bruger en hjertestarter, ligesom Hjertestarterdagen i år er ekstra synlig på de digitale platforme.

Til den årlige Hjertestarterdag kan du rundt omkring i hele landet deltage i gratis aktiviteter, som ruster børn, unge og voksne til at træde til, hvis de skulle blive vidne til et hjertestop. Dagen markeres i hele landet og sætter fokus på, at alle kan redde liv med simple teknikker og hurtig reaktion. I år suppleres Hjertestarterdagen med digitale aktiviteter og en ny film med en simpel huskeremse fortalt af Peter Mygind, som selv har overlevet et hjertestop.

Spændende og lærerige oplevelser
Instruktørerne fra Hjertestartnu viser, hvordan man giver hjertelungeredning til en person, som er faldet om med hjertestop. Man kan afprøve sine færdigheder på en genoplivningsdukke og alle kan være med – børn kan træde til med genoplivning fra ca. 12-årsalderen, og alle kan ringe 1-1-2, også mindre børn. Instruktørerne er klar til at fortælle om gode redskaber, som er med til at redde liv, eksempelvis landets hjerteløberordning, ligesom man kan teste sin viden om genoplivning i årets quiz.

– Vi står klar til at møde alle Randrusianerne og glæder os til at snakke med dem om genoplivning. Vi tager alle forholdsregler for at begrænse smitten med COVID-19 og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for fysiske arrangementer. Vi synes samtidig det er vigtigt at formidle de vigtige budskaber til Hjertestarterdagen, så endnu flere danskere bliver klar til at træde til, hvis de bliver vidne til hjertestop. Ved at kigge forbi Hjertestarterdagen kan man på kort tid blive forberedt til at handle hurtigt, hvis man oplever en person falde om med hjertestop. Når man ringer 1-1-2 ved hjertestop, bliver man guidet til at give hjertelungeredning – og det er lettere, hvis man har øvet sig et par gange før. Det hjælper vi med til Hjertestarterdagen, fortæller Hjertestartnu.

Flere og flere træder til for at redde liv ved hjertestop
Der er sket flotte fremskridt i Danmark i løbet af de sidste årtier, og flere overlever hjertestop. I Danmark falder omkring 5.400 personer hvert år om med hjertestop uden for hospital, svarende til ca. 15 personer om dagen. I 77 % af tilfældene træder vidner til med genoplivning, hvilket er en firedobling i løbet af de sidste 20 år. Samtidig ved vi, at tre ud af fire hjertestop sker i private hjem. Det er derfor vigtigt at kunne træde til hurtigt for at redde sine nærmeste, da chancen for at overleve et hjertestop forøges markant, hvis der bliver givet hjertemassage og kunstigt åndedræt indenfor de første minutter.

Arrangementet foregår som udendørs arrangement:
Fredag den 16. oktober 2020 på Rådhustorvet

Se facebook: https://www.facebook.com/hjertestartnu/posts/1204443626608143

Kommentarer