Magaxin

Hjælp en medarbejder med at få den rette behandling

Artiklen er sponsoreret.

Har du en dygtig ansat, du gerne vil beholde i firmaet, hvis problemer med alkohol truer med at gøre en ende på hans karriere? Alkoholisme fører ofte til hyppigt sygefravær og nedsat produktivitet. Det er dyrt for en virksomhed at have en medarbejder ansat, som er alkoholiker. Men hvordan kan din virksomhed hjælpe en ansat ud af alkoholismen? Første skridt er at kontakte et behandlingscenter. 

Du kan ikke tvinge en medarbejder i behandling

Du kan ikke tvinge en medarbejder til at lade sig gå i behandling, og hvis du truer med en fyreseddel, skal du være indstillet på, at medarbejderen vælger alkohol over dig. Så lad være med at bruge nogle skrappe midler, før du har luftet dine bekymringer med professionelle inden for behandling af folk med alkoholisme – fx fra Behandlingscenter Søby Park. Læs mere om Behandlingscenter Søby Park

Gå ikke hovedkulds til værks med en intervention

Hos behandlere af alkoholikere kan du få hjælp til intervention, dvs. til at konfrontere alkoholikeren med, at han ikke kan blive ved med at drikke, som han gør nu, og at han skal lade sig behandle. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en medarbejders problemer rent faktisk skyldes alkohol, kan du ved at tage fat i et behandlingscenter blive sat ind i, hvilke tegn på alkoholmisbrug du bør være opmærksom på. 

Hvem betaler for behandling af en medarbejder?

Hvem skal betale for, at din medarbejder kan opholde sig på et behandlingscenter i de uger, som et forløb varer? Det kan være fradragsberettiget, når at du betaler helt eller delvist for behandling. Desuden kan betaling via en sundhedsforsikring eller et fagforbund også komme på tale. Uanset hvem der ender med at stå med regningen, så bliver det ret dyrt at lade en alkoholiker blive i firmaet.

Kontakt et behandlingscenter telefonisk og få svar på, hvordan du griber situationen an.

Kommentarer