Ålum

Hjælp 80-årige Svend Erik fra Korsmedergaard til titlen som årets økolog

Da den nu 80-årige Svend Erik Hjuler Rasmussen rundede 60 år, købte han gården Korsmedergaard og lagde omgående landbruget om til økologi.

Se video her – Artiklen fortsætter neden for.

Stem på Svend Erik her

I dag har Svend Erik 13.000 høns på gården, omkringliggende jorde med forskelligartede grøntsager og sin egen velassorterede gårdbutik – kun med økologiske varer.

Ifølge ham selv vil han bruge de næste 40 år på at rode bod på de 40 år, hvor han var med til skade miljøet som konventionel landmand.

Det er Økologisk Landsforening og daglivarekæden Netto, der står bag prisen, og om baggrunden for det hele lyder det:

“Tænker du nogensinde over, hvor din mad kommer fra? Det gør vi, og vi ved, at der er en god grund til at Netto hver dag har mere end 350 økologiske varer på hylderne – og den grund er økologerne.

Der er økologiske landmænd i hele vores ganske danske land, og de brænder for at producere økologisk mælk, kød, grøntsager og meget mere til dig og mig. De arbejder hver dag for at gøre en forskel, og det vil vi gerne hylde.

Vi har i samarbejde med Økologisk Landsforening valgt 8 økologiske landmænd, som fra den 18. august og seks uger frem vil dyste om at blive Årets Økolog 2017.

Udover titlen og æren vinder den heldige økolog også en pengepræmie på 100.000 kr., der skal bruges på at gøre deres økologiske landbrug endnu bedre”.

Selv om den 80-årige randrusianske landmand er beæret over at være nomineret til prisen, håber han faktisk ikke, at han vinder den:

– Jeg synes, at jeg mangler meget for at være perfekt, og jeg er helt sikker på, at der er nogle af mine kolleger, der er dygtigere end jeg er. Så jeg bør ikke være årets økolog, siger han beskedent.

 

Kommentarer