Havndal

Havndal vinder Lokaldysten 2022 – og 10.000 kroner i præmie

Der var stolthed og glæde i Havndal onsdag i sidste uge, hvor Anette Nørager på vegne af borgerne i Havndal fik overrakt præmien for førstepladsen i Lokaldysten 2022 af viceborgmester Claus Berggren. Foto: Randers Kommune

Efter en imponerende motionsfest snupper Havndal sejren i Lokaldysten 2022 og kan nu kalde sig for det mest aktive lokalsamfund i Randers Kommune. Onsdag 14. september fik byen overrakt præmien på 10.000 kroner til at fremme fællesskab og bevægelse i lokalområdet.

Selvom alt vejr er træningsvejr med den rette påklædning, så gav solskinsvejret over landet et ekstra boost til lokaldysten mellem Asferg, Havndal, Assentoft og Harridslev i sensommeren 2022. Ung som gammel fandt løbeskoene frem, spændte cykelhjelmen eller snørede traveskoene, og alle tilbagelagte kilometer blev talt og sammenholdt med antal borgerne i lokalområdet.

Med et flot gennemsnit på næsten 2,5 kilometer pr. indbygger blev Havndal onsdag 14. september kåret som vinder af Lokaldysten 2022 med besøg af viceborgmester Claus Berggren.

– Jeg ønsker alle i Havndal stort tillykke med sejren. Det at bevæge sig og have en sund livsstil er essentielt for et godt liv. Det samme er fællesskabet, som også har stor betydning for, hvordan man trives som menneske. Det gode er, at man selv kan gøre noget for at opnå det. Og I har vist jer som et lysende eksempel her i Havndal, hvor en hel by er gået sammen om et fælles mål – og har fået en god oplevelse sammen, sagde Claus Berggren i forbindelse med kåringen.

Med vindertitlen følger en pengepræmie på 10.000 kroner, som Havndal kan bruge på et valgfrit redskab eller event til bevægelse i byen. Ideerne er mange; for eksempel tilskud til en ny legeplads eller et event med hoppeborge i hallen, og borgerne kan både stille forslag og stemme på deres favorit i byens lokale facebookgruppe.

Stolthed i Havndal

Ifølge en landsdækkende undersøgelse om danskernes sundhed er der generelt store udfordringer i sundhedstilstanden i den nordlige del af Randers Kommune, og derfor har Havndal også fået sit helt eget sundhedshus, der åbnede i foråret 2022. Måske netop derfor er stoltheden over førstepladsen i Lokaldysten mærkbar i Havndal.

– Fremmødet på dagen var overvældende. Vi havde fået lavet 200 goodie bags, og de var alt for hurtigt væk. Der var også mange deltagere, som jeg ikke før har set til aktiviteter i byen, og det er skønt, at et motionsevent kan samle byen. Der var også en fed stemning med konkurrencer, hoppeborg og hallens café, der var rykket ud på græsplænen, siger Anette Nørager, der er frivillig Havndal Fitness og påtog sig rollen som koordinator for Lokaldysten i Havndal.

Engagementet i top i alle deltagerbyer

Selvom Havndal løber af med sejren, var stemningen og engagementet også i top i Assentoft, Harridslev og Asferg, hvor deltagerne både fik boostet fællesskabet og samlet mange kilometer sammen på de forskellige ruter. Det glæder sundhedskonsulent Ronja Jøker Jørgensen fra Randers Sundhedscenter sig over:

– De lokale ildsjæle i idrætsforeningerne har lagt et kæmpe stykke arbejde i at stable Lokaldysten på benene, og succesen med arrangementerne skyldes deres indsats. Det har været inspirerende at opleve de gode motionsfester med smil, godt humør, fremragende vejr og en masse borgere i bevægelse i alle fire lokalsamfund. Jeg glæder mig allerede til næste år, hvor jeg håber, vi kan gentage succesen.

Fakta om Lokaldysten

  • Lokaldysten er et samarbejde mellem DGI Østjylland, Bevæg dig for livet og Randers Kommune.
  • I Lokaldysten dyster flere lokalsamfund om at tilbagelægge flest kilometer ved løb, cykling og/eller gang i løbet af to timer. Vinderen er det lokalsamfund, som har bevæget sig mest pr. indbygger.
  • Den vindende landsby får en pengepræmie til et eller flere udviklingsprojekter med fokus på bevægelse.
  • Målet med Lokaldysten er at sætte fokus på idræt, bevægelse og sundhed – ikke mindst i fællesskab med andre.

Kommentarer