Randers By

Gå- værter inviterer til affaldsindsamling og bevægelse

De tre gå-værter håber, der er mange, der bakker op om deres gå-ture med affaldsindsamling den 17. - 18 april. Fra venstre mod højre er det Simone Lundtoft Simonsen, Lene Valbjørn og Knud Petersen.

I weekenden den 17. – 18. april bakker gå-værter i Randers op om Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling. Gå- værterne arrangerer vandreture med affaldsindsamling. De håber, at mange af deres medborgere har lyst til en dag med masser af bevægelse og forårsoprydning i naturen.

Knud Pedersen, der bor i Mellerup, er én af de mange gå-værter, der står klar til at bakke op om affaldsindsamlingen.

“Jo flere, der vil være med ud at gå en tur og sætte fokus problemet med affald, jo færre vil forhåbentlig smide affald i naturen i fremtiden.” siger Knud Pedersen.

Han har i et samarbejde med andre gå-værter og bylauget i Mellerup lavet ni gå-ruter i området til affaldsindsamlingen:

“Vi håber, at mange har lyst til at komme ud og bevæge sig rundt i det smukke landskab omkring Mellerup og samtidig være med til at gøre en forskel for naturen. Vi står klar med fine gå-ruter, poser til indsamlingen og kaffe, ” siger Knud Pedersen.

Power kvinder går også for en god sag

I Harridslev er gå-vært Simone Lundtoft Jørgensen også klar til affaldsindsamlingen. Som gå-vært har hun oprettet initiativet “Power Woman Walk” i Harridslev, hvor kvinder én gang om ugen, går en tur sammen:

“Vi har desværre ikke kunnet mødes under coronakrisen. Nu kan vi heldigvis komme ud i mindre grupper til affaldsindsamlingen og samtidig støtte en god sag,” siger Simone Lundtoft Simonsen.

Også i Kastbjerg kan interesserede deltage i en affaldsindsamling med en gå-vært:

“Vi har alle et ansvar for at værne om naturen. Jeg ser frem til at guide deltagere rundt omkring Kastbjerg til både naturoplevelser og forårsrengøring,” siger Lene Valbjørn, gå-vært i Kastbjerg.

Kom og vær med

Gå-værter og andre deltagere til affaldsindsamlingen skal overholde de til enhver tid gældende Covid-19 retningslinjer. Har du også lyst til at deltage i affaldsindsamlingen i Randers Kommune, kan du via hjemmesiden www.affaldsindsamlingen.dk enten oprette dig som indsamler eller finde en indsamling, som du kan deltage i.

Randers Kommune bakker op om affaldsindsamlingen den 17. og 18. april ved at indsamle det affald, som borgerne har samlet. Via appen “Giv os et praj”, kan borgere tjekke deres indsamlede affald ind på appen. Affaldet bliver hentet mandag den 19. april. Desuden stiller kommunen en affaldscontainer op ved Randers Regnskov til det indsamlede affald lørdag den 17. april.

Fakta om Gå-værter

Randers Kommune samarbejder med omkring 40 frivillige gå-værter som en del af initiativet Bevæg dig for Livet. Gå-værterne står for en række gå-hold og gå-events rundt om i Randers Kommune. Har du også lyst til at blive lokal gå-vært, kan du henvende dig til Stine Klitgaard, koordinator for fysisk aktivitet i Randers på mail: Stine.Klitgaard@randers.dk

Bevæg dig for Livet er et samarbejde med 20 danske kommuner – herunder Randers, Danmarks Idrætsforbund og DGI. Bevæg dig for Livet sigter i fællesskab mod at Danmark blive den mest bevægelsesaktive nation i verden. På landsplan er Bevæg dig for Livet støttet af TrygFonden og Nordea-fonden. Du kan læse mere på hjemmesiden www.bevægdigranders.dk som indeholder masser af inspiration og information om gode muligheder for bevægelse i Randers Kommune.

Kommentarer