Mellerup

Fuglene flyver så flot – mellem en masse skrot.

Se billedserie

Den nye sæson i Nørhald Kunstforening starter i afdelingen for skrot, hvorfra vi gennem en metamorfose føres til kunstværker af høj karat.

På sæsonens første udstilling kan man møde værker af både billedmager Lisbeth Clausen, Randers, og kunstmaler Kurt Poulsen, Øster Tørslev.

Da Lisbeth efter er langt lærerliv med billedfag som sit hovedvirke gik på pension, blev hendes skulpturarbejde den nye passion. Det vigtigste materiale i hendes værker er drivtømmer, og derfor er hun altid på udkig efter nye spændende træstykker, når hun går tur ved stranden. Drivtømmeret kombinerer hun med rustent jern, kobber, gamle smykker og andre finurligheder.

Materialerne i sig selv kan give associationer og sætte gang i processen. Især er hun optaget af at hente det unikke frem, der gemmer sig i det enkelte stykke drivtømmer. Det kan være træets form og farve eller de spor, som vand, vind og dyr har afsat i træet. Forvitrede metalgenstande kan også give inspiration, både gennem deres konkrete udtryk og deres symbolske betydning.

En del af værkerne er kommentarer til aktuelle samfundsforhold. Her kan dagens avis f.eks. være en inspirationskilde.

De fleste af Lisbeths værker består af menneskelige figurer, ofte flere i samspil med hinanden.

Nogle af skulpturerne gemmer små fortællinger. I disse værker spiller titlerne en vigtig rolle, fordi de giver betragteren et hint, men samtidig er titlerne så åbne, at der er plads til betragterens egen forestilling og refleksion.

Også Kurt Poulsen kom for alvor i gang med at male, da han gik på pension efter et arbejdsliv som havearkitekt. Kurt henter sin inspiration i det forfald og den ældningsproces, som brugsting gennemgår.

Han finder ofte de gode motiver i detaljen, som han har et særligt blik for at fordybe sig i.

De senere år har også naturen vundet indpas i hans billeder, og her har især fugle indfanget hans fascination, og han lader sine pensler viderebringe betragteren fuglenes dans over det spejlende hav.

De to kunstnere komplementerer i høj grad hinanden, og Nørhald Kunstforening glæder sig til ferniseringen, hvor begge kunstnere er til stede. Ferniseringen finder sted lørdag d. 8. september kl. 14-16 i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 19, Mellerup, 8930 Randers NØ. Der vil være musikalske indslag samt en forfriskning.

Efter ferniseringen kan udstillingen ses på alle hverdage mellem 14 og 17 indtil torsdag d. 4. oktober.

Kommentarer