Mellerup

De frivillige kræfter trives i Mellerup

For et år siden stiftede et hold forældre frivilligt støtteforeningen ”Mellerup Friskole og Naturbørnehaves venner”.

For et år siden stiftede et hold forældre frivilligt støtteforeningen ”Mellerup Friskole og Naturbørnehaves venner”. Mette Bahnson Johannessen, som er mor til Sarah i Mellerup Naturbørnehave, har været en af hovedkræfterne bag støtteforeningen, og fortæller, at støtteforeningen har til formål, at støtte op om aktiviteter, der kan gøre hverdagen mere sjov, lærerig eller spændende for børnene i naturbørnehaven eller i friskolen.

– Vores børn har jo allerede en fantastisk hverdag her i Mellerup, men engang imellem så kræves der lidt ekstra, længere udflugter, nye remedier, eller blot lidt ekstra hjælp af den ene eller den anden slags, og det er der, at vi i det daglige ser et behov for en støtteforening.

Det tog ikke lang tid at overbevise resten af forældrekredsen, som alle stemte ja til forslaget om en støtteforening for Mellerup Friskole og Naturbørnehave ved en fælles generalforsamling. Støtteforeningen har en bestyrelse bestående af 6 forældre fra naturbørnehaven og friskolen, og som alle hjælper med at give en hånd, og sørger for at skabe opmærksomhed omkring støtteforeningen, som bl.a. til friskolens Forårsmarked i maj måned, hvor naturbørnehaven fik overrakt et gavebevis på 31.250 kr. fra Sparekassen Kronjyllands Gavefond.

7.- 9.klasse på Mellerup Friskole.

– Mellerup friskole og naturbørnehave har flere projekter i gang, som gør støtteforeningen mere aktuel end nogensinde før, siger Mette Bahnson Johannessen. I foråret blev det bl.a. besluttet, at Mellerup friskole skal kunne tilbyde klassetrin fra 0.- 9.klasse, hvilket betyder, at man ikke længere skal flytte sit barn til en anden skole for at kunne gennemføre folkeskolens afgangsprøve.

Lars Søndergaard, som er formand for den samlede bestyrelse for Mellerup Friskole, Efterskole og Naturbørnehave bekræfter, at der sker mange ting i Mellerup lige nu.

– På Mellerup Friskole har det stort set altid været sådan, at du efter 7.klasse skulle ud og finde en ny skole til dit barn, for at han eller hun kunne færdiggøre folkeskolens afgangsprøve. Men sådan er det ikke mere, siger Lars Søndergaard.

– Nu kan dit barn også tage 7.- 9.klasse her på friskolen. Det er en 7.- 9.klasse, som er kendetegnet ved rigtig mange af de værdier, som friskolen allerede er kendt for. Værdier, hvor der er fokus på den enkelte elevs personlige kompetencer og faglige udvikling, samt deltagelse i et fællesskab der forpligter. Her i Mellerup står vi fast ved de værdier, da de er med til at forme vores unge mennesker, gør dem modige, nysgerrige på livet, og giver dem lysten til at udforske livet. Vores 7.-9.klasse bliver allerede nu en større del af den ungdomskultur og det liv, som vi oplever på Mellerup Efterskole, og fysisk bliver 7.-9.klasse også placeret på Mellerup Efterskole.

Projekt Børnehus

– Men det er ikke det eneste, der sker i Mellerup, siger Lars Søndergaard.

– Støtteforeningen for Mellerup Friskole og Naturbørnehaves venner har det primære mål, at søge fonde for at rejse kapital til nye fysiske rammer for børnehaven og friskolen, og det er netop nu meget aktuelt. Vi er i fuld gang med at etablere planer for vores Projekt Børnehus, da vi vil bygge en helt ny børnehave med plads til børnehavebørn, vuggestue og fritidsordning. Naturbørnehaven blev startet for godt 3 år siden, lidt som en god ide med dengang kun 5 børn. I dag står vi med en børnehave med 30 børn, en god økonomi omkring børnehaven, venteliste og rigtig mange forældre og børn, som søger netop det, som naturbørnehaven tilbyder. Nemlig tid og plads til fordybelse, engagerede voksne, og en hverdag hvor skov, fjord, bæk, eng og nedlagt grusgrav danner rammerne for naturbørnehavens aktive, videbegærlige, beskidte og sociale børn. Så timingen er korrekt netop nu, hvor alle vores planer rykker fremad, og hvor vi får brug for al den støtte vi kan få fra alle frivillige forældre og fra støtteforeningen, siger Lars Søndergaard.

Du kan læse mere her:

Mellerup Friskole og Naturbørnehave

Mellerup Efterskole

Kommentarer