Samfund

‘Fritid For Alle’ udvider indsatsen og inkluderer børn fra seks nye skoler

Nu kan elever fra yderligere seks skoler i Randers Kommune få støtte til fritidsaktiviteter, hvis de har brug for det. Arkivfoto: Randers Kommune

Nu kan børnene i blandt andet Øster Tørslev, Spentrup og Harridslev også få social og økonomisk støtte til at begynde til en fritidsaktivitet. Det er Randers Kommunes projekt Fritid For Alle, der faciliterer indsatsen, og forventningen er, at de sammen med de frivillige organisationer og foreninger kan hjælpe 300 børn i 2023.

Mange familier kan nok nikke genkendende til, at børnene må undvære fritidsaktiviteter. Faktisk er det 39 procent af familier med børn mellem 6 og 17 år, der må sige nej til børn, der ønsker at dyrke fodbold, svømning eller gymnastik, fordi der ikke er råd til det.

Det er ifølge Randers Kommune alt for mange familier, derfor blev projektet Fritid For Alle søsat i 2022 med formål at skaffe social og økonomisk støtte til børn, der ikke kan, men gerne vil begynde til en fritidsaktivitet.

– Vi kan jo se sort på hvidt, at det er en udfordring for rigtig mange familier at prioritere penge til børnenes fritidsaktivitet. Vi har fokus på børn og unges trivsel, som er en udfordring for tiden. Vi tror på, at fritidsaktiviteter kan hjælpe på det, siger Randers Kommunes fritidskoordinator Sammy Elshikh.

Vigtigt at være til stede i flere byer

Fritid For Alle har allerede gennemført over 100 brobygninger mellem børn og fritidsforeninger i 2023. Med inklusion af Grønhøjskolen, Blicherskolen og Korshøjskolen har projektet nu mulighed for også at fokusere på landdistrikterne i Øster Tørslev, Spentrup og Harridslev og understøtte samarbejdet med det lokale foreningsliv.

– Jeg er glad for, at vi nu kan udvide vores indsats Fritid For Alle til flere skoler i kommunen. Det vil sikre, at alle elever får mulighed for at deltage i en fritidsaktivitet, uanset deres families økonomiske situation. Børns trivsel er højt på den politiske dagsorden, og for os er samarbejdet med foreningslivet afgørende for at sikre, at alle børn og unge har adgang til meningsfulde fritidsaktiviteter, siger Lise-Lotte Leervad Larsen, der er formand for skole- og uddannelsesudvalget i Randers Kommune.

Fritid For Alle på 11 skoler

Sidste års skoler er fortsat aktive i indsatsen, det drejer sig om Østervangsskolen, Nørrevangsskolen, Langå Skole, Hobrovejens Skole og Havndal Skole.

De seks nye skoler er Rismølleskolen, Oust Mølleskolen, Vestervangsskolen, Grønhøjskolen, Blicherskolen og Korshøjskolen, og med dem er nu i alt 11 kommunale skoler aktive i indsatsen.

Læs mere om indsatsen på www.randers.dk/fritidforalle

 

Kommentarer