Sønderbæk

Forældre, børn og ansatte løfter bedst i flok

På Fussingø-Egnens Friskole, Børnehave og Vuggestue er fællesskabet blandt både børn, forældre og ansatte en vigtig grundsten for hele stedet. Det viste en fejring endnu engang.

For nylig kunne børnehaven og vuggestuen på Fussingø-Egnens Friskole, Børnehave og Vuggestue, der er i daglig tale går under navnet Fusfri, fejre sin 11-års fødselsdag. Samtidig blev et nyt skur også indviet. At indvielse af et skur er nødvendigt, kan måske virke overdrevent. Skuret er dog helt og aldeles bygget af børnenes forældre – og dét skal fejres.

– Det er helt fantastisk, at vores skur nu står færdigt, så vi har masser af opbevaring til børnenes sager, og et sted at sidde og hygge os med børnene, selvom regnen skulle sile ned. At det så tilmed er bygget af forældre, der har brugt deres fritid på det, gør det bare endnu bedre, siger Christian Kofoed, der er pædagog og daglig leder af børnehaven og vuggestuen.

Fødselsdagen blev fejret med et kæmpe kagebord, hvor det igen var forældrene der havde været i bagehjørnet og pølser og brød serveret af de ansatte. Og det til stor fornøjelse for alle.

– Det er ret hyggeligt at være med til sådan en dag. I hverdagen har man som forælder gerne travlt med at aflevere og hente, så der er ikke altid tid til så meget hyggesnak. Så det når vi med både andre forældre, børn og ansatte ved sådan et arrangement. De er gode til at sørge for fællesskabet her på Fusfri, siger Pia Paulsen, der er mor til en datter i børnehaven.

Fællesskabet er grundstenen

At fællesskabet fejres så ofte på Fussingø-Egnens Friskole, Børnehave og Vuggestue er ikke tilfældigt.

– For et sted som vores, er fællesskabet helt essentielt. Det giver et godt samarbejde mellem både ansatte og forældre på tværs af vuggestue, børnehave og skole, og det gør sig også gældende mellem børnene, uanset alder. Det giver særligt børnene en let overgang, men også for forældrene. Det værdsætter vi alle meget, siger Christian Kofoed.

På Fussingø-Egnens Friskole, Børnehave og Vuggestue holdes der desuden én gang årligt arbejdsdag, hvor både børn, forældre og ansatte trækker i arbejdstøjet og giver hele stedet en omgang med maling, rengøring, forbedring og meget andet. En hyggelig dag, hvor alle løfter i flok.

Kommentarer