Debat og politik

Følelsen af frustration var overvældende

Debatindlæg af  Flemming Østergaard
Spidskandidat til byrådsvalget i Randers for Kristendemokraterne

Så blev den kommunale valgkamp i Randers skudt igang ved Stevnstrups sommerfest den 7 juni 2017. Men borgerne i Stevnstrup fik ikke mulighed for også, at høre os spidskandidater fra partier, der endnu ikke er repræsenteret i byrådet. Jeg selv som spidskandidat for Kristendemokraterne oplevede det som enormt frustrerende, skuffende og brand ærgerligt. Jeg gik hjem med en følelse af en form for ”berufsverbot” og var pænt knotten.

En valgkamp der bliver skudt i gang med, at afskære byrådskandidater fra, at præsentere partiernes politik, og afskære dem fra at kunne tage del i paneldebatten, det er ikke en valgkamp jeg forstår ved en demokratisk valgkamp. Det forlyder da også fra pålidelige kilder, at nogle byrådspartier fremover vil betinge sig, at alle partiers/listers spidskandidater også skal kunne repræsenteres ved fremtidige valgmøder. Det hilser vi i KD særdeles meget velkommen.

Men efterhånden som debatten skred frem ved valgmødet, stod det mere og mere klart for mig, at jeg tror vi partier, der kandiderer til byrådet, kunne have kvalificeret debatten og have tilført debatten nogle vægtige politiske nye synspunkter. Valgmødet mindede mig om de tidligere valgmøder fra forrige valgkampe i 2013.

Fronterne var trukket skarpt op mellem de partier der havde “omkonstitueret” kommunekassen til en gavebod + en skattestigning (Velfærdslisten, Radikale, Beboerlisten, Socialdemokratiet og SF), og så de partier, som forsøgte at slå til lyd for vigtigheden af en ansvarlig økonomi og hvor kommunen kan køre længst på literen (DF og V).

Men positivt var det, at alle partier vist var enige om, at folkeskolens store udfordringer har første prioritet og det er vi i KD fuldstændig enige i ikke mindst på specialklasse/skole området. Det her er altså en udfordring som bare skal løses.

I KD mener vi, at udfordringen på skoleområdet og specialskole/specialklasse området ikke kun handler om flere penge. Vi mener at det i høj grad også handler om, at vi skal give folkeskolen i Randers arbejdsro til, at få implementeret den nye skolereform, og selvfølgelig også den nye skolestruktur.

På specialklasseområdet hvor udgifterne er steget markant mener vi, at den udviklingsplan som børn og skoleudvalget har sendt i høring hos relevante interessenter, er ganske fornuftig. I planen er der bla. lagt op til, at nuværende og igangværende tilbud til specialklasse/specialskole elever ikke berøres men derimod kun kommende elever der har behov for specialundervisning. Bla. skal det undersøges om brugen af specialklasser fremfor specialskoler, kunne anvendes i større udstrækning end nu uden det går ud over den enkelte elevs specialundervisningstilbud.

For os i KD er det afgørende, at den enkelte elev får det specialundervisningstilbud, den enkelte elev har behov for og som eleven er tryg ved, og som er så tæt på den almindelige skole som muligt.

Det var noget af det, jeg ville have fremført hvis vi havde haft mulighed for at deltage i valgmødet i Stevnstrup og en række andre politiske synspunkter, og vi håber, at det bliver muligt ved de kommende valgmøder.

Kommentarer