Ø. Bjerregrav

Fire landsbyer byder indenfor lørdag den 24. februar

Havndal, Mellerup, Øster Bjerregrav og Ålum byder lørdag den 24. februar fra kl. 10-14 alle interesserede indenfor i landsbyerne for at møde de lokale, opleve byens liv og se på mulighederne for at bygge og bo.

Det er landsbyernes borgere, som står for lørdagens arrangementer, hvor man vil vise byerne frem fra deres bedste side og stå klar med information om, hvad byen og området har at tilbyde, og hvad der er af ledige byggegrunde.

Oplev fire aktive landsbyer.

Mads Munk Jepsen fra Mellerup fortæller, at man i landsbyen ved fjorden vil holde en gadefest på Lergravsbakken, hvor de ledige byggegrunde er. Og han slår gerne et slag for Mellerups kvaliteter:

– Mellerup er en levende landsby, hvor der findes al den idyl, som man kan tænke sig. Det summer af natur, fjord og skov. Mellerup rummer masser af traditioner og historie, der kan fornemmes ved besøg på fri- og efterskolen, ved at vandre langs fjorden eller sejle med Danmarks ældste færgeoverfart. Her er en landsby, der er stolt over sin historie, landsbyidyl og ikke mindst over at vise sig frem,” siger han.

I Øster Bjerregrav vil der også være forskellige aktiviteter i byen og omkring udstykningen på Løvsangervej.

Og argumenterne for at slå sig ned i Øster Bjerregrav er mange, fortæller Kirsten Søgaard og Niels Erik Christensen:

– Med kun fem minutter til motorvejen og otte kilometer til Randers og verden har vi en aktiv by, der har alt, hvad en by skal have – tæt på mark og skov og naturoplevelser.

I Ålum bliver der bålstemning og aktiviteter ved bålpladsen og madpakkehuset ved udstykningen på Charlotte Amalievej. Her vil blandt andre formanden for beboerforeningen Henrik Andersen være tilstede:

– Det unikke ved Ålum er først og fremmest beliggenheden ved Fussingø Skov med afmærkede vandre- og MTB-ruter og meget bakket terræn. Og Fussingø Sø ligger kun 3 km væk. Og så løber Nørreå tæt forbi Ålum. Her er fremskredne planer om ny ophalerplads med tilhørende opholdsarealer og kajakhotel, fortæller han.

Endelig vil der i Havndal være en rundvisning i byen, åbent medborgerhus og mulighed for at møde både borgere og foreninger. Om aftenen er der også mulighed for at komme til teaterforeningens dilettantarrangement. I Havndal slår Sergej P.S. Pedersen blandt andet på følgende kvaliteter:

– Den nye udstykning på Søringen ligger på en bakke med en fantastisk udsigt over Udbyover Sø, lige ved siden af hallen og skolen, tæt på indkøbsmuligheder og alligevel med naturen lige uden for døren. Og så skal vi ikke glemme Havndals nærhed til Randers Fjord. Få minutter herfra kan du sidde i en havkajak og nyde stilheden på fjorden og havet.

“Åben byggegrund – åben by” arrangementerne i de fire landsbyer er støttet af Randers Kommunes Landdistriktsudvalg. Du kan læse mere om lørdagens “Åben byggegrund – åben by” på www.landsbyer.randers.dk.

Forslag til billedtekst: Argumenterne for at slå sig ned i Øster Bjerregrav er mange, fortæller Kirsten Søgaard og Niels Erik Christensen:

– Med kun fem minutter til motorvejen og otte kilometer til Randers og verden har vi en aktiv by, der har alt, hvad en by skal have – tæt på mark og skov og naturoplevelser.

Øster Bjerregrav er en af fire landsbyer, som på lørdag den 24. februar fra kl. 10-14 inviterer til “Åben byggegrund – åben by”. Også Havndal, Mellerup og Ålum åbner dørene.

Kommentarer