Randers By

Find pengene til en bro og udskyd Hal-4.

Asger Brorsen ønsker at udskyde pengene til HAL-4 i Randers, for i stedet at bruge pengene på en bro over Randers Fjord 

Den projekterede Randers HAL4 skal behandles af Byrådet i forbindelse med budgettet her i efteråret. Det er jo ingen hemmelighed, at borgmester Omann Jensen (V) vil forsøge at presse beslutningen igennem for at få hallen vedtaget. Men hallen hviler på et til lejligheden konstrueret budget, som formentligt vil resultere i underskud fra dag et. Det vil koste Randers Kommune minimum 4,5 mill årligt at drive hallen – det tal kan snildt vokse til 6-7 mill.

Men hvorfor skal vi have en HAL4 i midtbyen? Det bliver svært, som ellers omtalt, at konkurrere med ”Boxen” i Herning eller ”Gigantium” i Ålborg. Adgangsveje er dårlige, og parkeringspladser er ikke eksisterende. En ny hal er ikke det, som Randers By og Randers Kommune har mest brug for. Hallen er og bliver et prestigeprojekt. Tvært imod kunne et beløb på f.eks. 4,5 mill årligt udrette små mirakler i breddeidrætten i vor kommune.

Jeg håber, at Byrådet tænker på, at om 1,5 år er det ikke sikkert Omann Jensen er borgmester mere. Det vil så være det nye Byråd, som står med den økonomiske smerte efter et unødvendigt og dyrt byggeri. Hvor skal der så spares – på breddeidrætten og andre haller?

Hvis jeg skulle pege på det projekt, som Randers Kommune virkelig har brug for, så er det den ofte omtalte ekstra bro over Randers Fjord. Det vil være en gevinst for både private og erhvervsliv.

Mange virksomheder, jeg har talt med, bakker op om dette synspunkt. Adgangen til Paderup, Assentoft, Nord Århus kunne blive meget nemmere for både private og erhvervsdrivende. Hvad der præcist kan vindes trafikmæssigt, afgøres af en eventuel linjeføring. Men en sådan bro kunne f.eks. give økonomisk udvikling i den nordlige halvdel af kommunen – om man nu bor i Randers, Harridslev eller Havndal.

Lad os derfor udskyde tanken om en Hal-4 og få fundet penge til en bro. Eventuelt kunne man lave en ”sparegris” og lade nogle af de penge, der var tiltænkt Hal-4, blive sparet op til den rigtige linjeføring.

Mvh

Asger Brorsen, Kløvervænget 7, 8970  Havndal

 

Kommentarer