Asferg

Fiberkampen i Asferg, Hvidsten og Gassum fortsætter

Arkivfoto

I disse uger kører Eniig fiberkampagne i Asferg, Hvidsten og Gassum. Selvom kampagnen kom rigtig godt fra start, mangler der stadig en del bestillinger, før fibernettet bliver en realitet. Erik Steffensen fra Gassum er én af de borgere, der krydser fingre for, at det bliver et ja tak til fiberbredbånd.

Disse måneder står i fiberens tegn for den nordlige del af Randers Kommune. De nærliggende byer Mellerup, Tvede og Udbyhøj Vasehuse har allerede takket ja til at få etableret fiberbredbånd, og nu er turen så kommet til Asferg, Hvidsten og Gassum. Én af de Gassum-borgere, der allerede har bestilt fiber, er den 69-årige pensionist Erik Steffensen.

– Da Eniig annoncerede, at der var mulighed for at få fiber, var jeg i starten lidt i tvivl, for der er som sådan ikke noget i vejen med den internetforbindelse, jeg har i dag – den er sådan set rigeligt hurtigt til mig. Men efter nøje overvejelse nåede jeg alligevel frem til, at fiberen altså er der, fremtiden ligger. Og hvis vi vil have det etableret i vores område, så er det jo nu, vi skal slå til. Og det vil jeg også opfordre alle andre i området til at gøre, siger Erik Steffensen, der blandt andet bruger pensionisttilværelsen som bestyrelsesmedlem i Gassums Kultur- og aktivitetshus.

– Jeg synes også, det er vigtigt at tænke på hvilket signal, vi sender til tilflytterne. Jeg har boet i Gassum i 45 år, og hvis der er noget, der kendetegner byen, så er det, at det er en meget aktiv by med gode initiativer og et godt sammenhold. Så der bliver værnet om byen, og derfor vil det også komme bag på mig, hvis det blev et nej til fiberbredbånd, fortæller Erik Steffensen.

Den teknologiske udvikling sker med en hastighed, som gør det svært at forudse, hvilket behov der er bare 10 år ud i fremtiden. I de 13 år Eniig har arbejdet med fiber, er hastighederne mere end 200-doblet, og fiberteknologien har ikke begrænsninger i forhold til at møde fremtidens behov for hastighed og kapacitet.

Spørger man den lokale ejendomsmægler, Sven R. Lauridsen fra Nybolig Randers, er der ingen tvivl om, at en fiberforbindelse også spiller en rolle på boligmarkedet:

– I forbindelse med fremvisning af boliger stiller købere oftere og oftere spørgsmål om tilslutningen til internettet. Det har en særdeles stor betydning, fordi køberne ofte stiller krav til hurtigt og stabilt internet. Her er det et plus, hvis vi kan oplyse, at der allerede er lagt fiber ind i boligen.

Kommentarer