Fårup

Festlig indvielse af Fårup skole og børneby – med besøg af borgmesteren

Se billedserie Børn fra det nye børnehus i Fårup fik hjælp af selveste borgmesteren til at klippe den røde snor. Foto: Jan Szwed. Se flere billeder i galleriet

Fredag 21. august var der officiel åbning af den nye børneby i Fårup. Snoren blev naturligvis klippet af børn fra børnehuset med fin assistance af borgmester, Torben Hansen.

Som en del af Randers Kommunes skoleudviklingsplan er det nu blevet Fårups tur til at åbne op for nye, forbedrede lokaler for børnehavebørnene i byen.

I fredags 21. august blev de nye faciliteter indviet under stor festivitas med masser af flag og deltagelse af alle børn og personale, og borgmester Torben Hansen dukkede op for at være med til det store øjeblik.

Skoleleder Vivi Bak Hoijer holdt en tale, inden børn fra børnehuset, bistået af borgmesteren, klippede den røde snor, og dermed var det nye børnehus officielt indviet.

Bagefter var der forfriskninger til både små og store, som også kunne tage de nye, flotte omgivelser i øjensyn.

Institutionernerne er samlet

Den nye børnehave er placeret i nyrenoverede lokaler i direkte forbindelse med skolen, så området nu kan kaldes en “børneby”, hvor der også er blevet plads til en flot ny legeplads.

Det, at institutionerne nu er samlet, betyder, at de nemmere kan indgå i samarbejde på tværs. Resultatet er blandt andet, at børnene får en mere flydende overgang fra børnehave til skole, fordi de på forhånd kender bygningerne, legepladsen, lærerne og nogle af de ældre elever. Det betyder også, at man i højere grad kan deles om faciliteter – eksempelvis den nye legeplads, idrætssalen med mere.

– Skolen og børnehaven har allerede arbejdet sammen i et stykke tid, men nu hvor både børnehaven og ungdomsklubben er rykket ind i skolens bygninger, kan vi officielt sige, at vi har skabt en børneby, der kan fungere som et lokalt samlingssted for byens børn og unge, siger borgmester Torben Hansen.

Kommentarer