Ø. Bjerregrav

FC Fussingø klar til sin første sæson

Bjerregrav Boldklub, IF Trojka og Team Nørreå laver fælles holdsamarbejde i fodbold for de 10-13 årige piger og drenge under navnet FC Fussingø

Navnet FC Fussingø blev valgt, fordi det bedst samler hele området, fortæller formand for Team Nørreå, Niels Ole Mortensen.

Det nybagte klub har netop fået godkendt navnet af DBU og glæder sig til at tage hul på sin første fælles sæson. Samarbejdet er dog ikke nyt. Allerede sidste år blev der i vid udstrækning lånt spillere og trænere på kryds og tværs af de tre klubber, og det fungerede fint, fortæller Niels Ole Mortensen.

Nu kan der stilles hele hold

Målet med den fælles klub er, at det igen bliver spændende at spille lokal juniorfodbold i området, fordi der kan stables hele hold på benene. Det har nemlig tidligere været et problem.

– Vi døjer i alle tre klubber med for få spillere – både på grund af små årgange og fordi færre børn og unge spiller fodbold. Med samarbejdet får vi en samlet trup på 25-30 spillere i de tre årgange. Det gør os i stand til at stille med hele hold for de 11,12 og 13-årige, forklarer Niels Ove Mortensen.

Aktivitet i både Hammershøj, Bjerregrav og Skjern

FC Fussingø dækker byerne Bjerregrav, Ålum, Sønderbæk, Hammershøj, Kvorning, Vorning, Tindbæk, Løvskal, Lee og Hjorthede. Klubben råder over baner i Bjerregrav, Hammershøj og Skjern, og træning og kampe vil fremover blive fordelt ligeligt de tre steder. Indtil videre kommer kampuniformen til at afspejle det stadion, der spilles på – rød/hvid i Hammershøj, grøn i Bjerregrav og blå i Skjern.

I øjeblikket trænes der tirsdag i Bjerregrav og torsdag i Skjern. Men så snart den lerede bane i Hammershøj er klar, inddrages den også i den ugentlige turnus.

For de mindre spillere fortsætter IF Trojka og Bjerregrav Boldklub med egne tilbud.

Kommentarer