Randers By

Farveskiftende glas får comeback på grund af ny teknologi

En ny brillemode øger salget hos Cross Eyes i Randers. Pressefoto

Efterspørgslen på briller, der skifter til solbriller, når solens UV-stråler rammer dem, er stærkt stigende. Hos CrossEyes på Østervold er salget af briller med farveskiftende glas tidoblet på få år.

Det ene øjeblik er de helt almindelige briller med klare glas, men så snart brugeren bevæger sig uden for, og solens stråler rammer glassene, forvandler de sig på et øjeblik til solbriller med effektiv beskyttelse mod solens stråler.

Briller med såkaldte farveskiftende glas er mere populære end nogensinde før, og optikeren CrossEyes på Østervold melder om en eksplosion i salget. For blot få år siden udgjorde briller med farveskiftende glas under én procent af butikkens samlede brillesalg. I dag bliver næsten hver tiende brille fra butikken på Østervold solgt med de avancerede glas – svarende til en tidobling af salget.

Briller der skifter til solbriller et blevet et rent hit hos randrusianerne. Pressefoto

– De farveskiftende brilleglas har været i handlen siden 1960’erne. Dengang var glassene langsomme til at skifte farve og blev aldrig helt klare. I de seneste år er glassene derimod blevet markant bedre rent teknisk. De er helt klare som almindelige briller indendørs, og skifter lynhurtigt til solbriller, når man træder ud i solen. Det gør brillerne væsentligt mere anvendelige, og derfor sælger vi mange til kunder, der ikke gider at skifte til solbriller konstant, siger Lotte Sølvtofte, optiker og Retail Manager hos CrossEyes.

En ny teknologi gør, at de farveskiftende glas er belagt med en ultratynd hinde af fotokromatiske sølvklorid-molekyler, der toner glasset efter lysforholdene. Førhen var de fotokromatiske molekyler inde i selve glasset, hvilket sløvede processen.

Læs mere om teknologien her

Konstant beskyttelse

Ifølge Lotte Sølvtofte glemmer mange brillebrugere at anvende solbriller, fordi det er upraktisk at have to par på sig hele tiden. Med farveskiftende briller har man et indbygget par solbriller med sig altid.

– De tilbagemeldinger vi får fra kunderne i Randers er: Hvorfor har jeg ikke købt disse noget før? De unge brillebrugere synes, de er smarte, og de lidt ældre er glade for den konstante beskyttelse mod solstrålerne. Jeg er også selv begyndt at bruge farveskiftende briller. I begyndelsen havde jeg dem på i butikken for at vise kunderne, hvad de kan, men nu bruger jeg dem hele tiden, fordi de er mere afslappende, fortæller Lotte Sølvtofte.

Som noget nyt lancerer CrossEyes også intelligente solbriller, der skifter fra 85 procent toning til ned til 40 alt efter lyset.

Brillemoden øger salget

Brillemoden har en afgørende indflydelse på de farveskiftende glas’ store salgsfremgang.

– For ti år siden var almindelige briller smalle og enkle, mens solbriller skulle være voldsomme og fylde det meste af ansigtet. I dag minder stellene til solbriller og almindelige briller så meget om hinanden, at kunderne meget nemmere kan se fornuften i at have to briller i én, siger Lotte Sølvtofte.

Kommentarer