Magaxin

Få styr på konkursboet

Artiklen er sponsoreret.

Er du i en situation, hvor du har brug for en, der har speciale i konkursboer? Efter en virksomhedskonkurs eller en personlig konkurs, er der mange forskellige ting, der skal styr på. Kreditorer vil som udgangspunkt have mest muligt ud af boet, så der kan betales af på de ting, der er mulige – og det betyder, at der er en lang række ting, der skal værdisættes.

Til den opgave vil der stå en kurator, der har speciale inden for netop det område, og som er i stand til at prissætte de forskellige dele, så det kommer til at fungere retfærdigt. I mange tilfælde er der en enkelt kurator, men er der tale om et stort konkursbo, kan der være flere. Det er Skifteretten, der udpeger en kurator.

Kuratorer udpeges blandt insolvensadvokater. Disse advokater kan også være med til at hjælpe dig – efter en konkurs har man brug for at komme på ret køl igen og komme så godt videre som muligt, og det kan være nødvendigt med rådgivning og støtte, for man kommer i den rigtige retning. Her kan en advokat i hvert fald være med til at gøre nogle ting mere overskuelige for dig og åbne nogle døre, du ikke selv kendte til, så du kommer godt videre.

Et større arbejde

Når der er tale om et konkursbo, er det vigtigt at huske på, at det ikke kun er de ting, du kan se med det fysiske øje, der er noget værd. Her bliver det typisk også nødvendigt at gå tilbage i transaktioner og se, hvor meget man kan trække tilbage. Er der givet firmagaver af værdi kan det også blive nødvendigt at omstøde disse, så der bliver noget at hente den vej igennem. Disse ting vil en kurator også sidde og arbejde med, så det foregår på den rette måde.

Advokater kan blive nødvendige i mange forskellige sammenhænge – kurator eller ej. Det kan også være advokater inden for alverdens andre specialer, du har brug for. Så kan det stadig give mening at række ud til samme advokatfirma, der med stor sandsynlighed har andre med forskellige ekspertområder, der kan give mening for din sag – så ved du, at du får den bedste behandling og mest kompetente rådgivning, når du står i en situation, hvor du har brug for advokathjælp. Du kan læse meget mere om rollen som kurator online, ligesom du kan se, hvad de arbejder for.

Kommentarer