Magaxin

Få mere ud af selvstudiet

Arkivbillede

Artiklen er sponsoreret.

For mange studerende, vil studiedagen kræve en del selvstudie. Derfor er det vigtigt, at man som studerende ved, hvordan man motiverer sig selv til at få mest muligt ud af denne tid. Og det kan faktisk være svært, især når man ikke har en masse erfaring med det. Men der findes flere gode råd, du kan følge, hvis du vil gøre det hele lidt nemmere for dig selv. Det behøver nemlig ikke kun at være op ad bakke at studere.

Indret et kontor

Det er måske ikke sikkert, at du har meget plads at gøre med som studerende. Måske har du bare et enkelt værelse at indrette dig på. Men uanset hvor lidt plads du måtte have, så er det en god idé at indrette et kontor – også selvom det måske kun kan blive til et lille hjørnekontor inde på soveværelset.

Find dig et godt skrivebord, der har den plads, du skal bruge. Det kan være, der skal være lidt opbevaringsplads, måske vil du gerne kunne stille både computer og bøger her. Bare sørg for, at du ikke mangler skrivebordsplads.

Vælg derudover gerne inspirerende farver og materialer. Det kunne for eksempel være et skrivebord i træ, da det er et naturligt materiale, som kan virke beroligende for hjernen, så du bedre kan koncentrere dig.

Ved at indrette et specifikt kontor vil det blive nemmere både at gå til og fra studiet. På den måde afgrænser du, hvornår det er tid til at fokusere, og hvornår du kan koble fra.

Læg en plan for at nå i mål

Der kan være mange ting, der skal nås, når du studerer. Derfor kan du også nemt have mange forskellige forpligtelser, der skal passe ind i din kalender. Og derfor vil det være en stor hjælp for de fleste at lægge en plan.

For nogle fungerer det bedst at planlægge ned til mindste minut. Så kan du altid vide, præcis hvad der skal gøre hvornår.

For andre kan løsere planlægning fungere bedre, eksempelvis i form af en to-do-liste, som blot skal klares i løbet af dagen, men som ikke dikterer hvornår.

Ofte kan du være nødt til at prøve dig frem for at finde den bedste planlægningsmetode for dig. Uden et godt overblik så kan det dog nemt blive uoverskueligt, hvorfor du også nemmere risikerer at overse vigtige deadlines og opgaver. Derfor er der altså god grund til at sætte tid af til planlægning.

Kommentarer