Kultur og events

Elever er klar til at træde i pedalerne i september

Rismølleskolen har tilmeldt mange klasser til den landsdækkende kampagne, der ruller hvert år i september.

Astrid, Sofie og Lucas fra 6.B på Rismølleskolen i Randers glæder sig til at cykle til skole sammen med deres klassekammerater i september. Klassen er nemlig tilmeldt den landsdækkende kampagne Alle Børn Cykler, der skal få elever til at vælge cyklen til undervisning.

– Kampagnen er med til at sætte fokus på cyklen som et oplagt transportmiddel til og fra skole. Alt for mange elever bliver kørt til skole i bil, selv om de bor tæt ved skolen. Det giver en del biltrafik ved skolen især om morgenen. Det kunne vi undgå, hvis flere elever selv transporterede sig til skole – fortæller Gitte Skov Fich, færdselskontaktlærer på Rismølleskolen:

Skolen har været med i kampagnen i mange år for blandt andet at gøre eleverne mere trafiksikre:

– Den daglige cykeltur til skole lærer eleverne at begå sig mere sikkert i trafikken. Derudover øver eleverne deres motoriske færdigheder på cyklen og får en bedre kondition. Der er mange gode grunde til at vælge cyklen til skole, og jeg håber, at den tilbagevendende kampagne på sigt vil flytte flere elever op i cykelsadlen – siger Gitte Skov Finch.

Cykeltur får eleverne op i gear
Astrid Trankjær Preeetzmann fra 6. B cykler til skole de fleste dage. Hun glæder sig til kampagnen:

– De fleste elever i klassen cykler i kampagneperioden. Det er rart, at man så har flere at følges med i skole på cykel. Det er dejligt at cykle, for man bliver lidt friskere og føler, at man er lidt højere oppe i gear og er mere klar til undervisning, når man har cyklet til skole – siger Astrid Trankjær Preeetzmann.

Kommentarer