Ålum

Efterskoleelev: Et efterskoleår svarer til syv menneskeår

Dette billede er taget ved Gigantium i 2013, hvor Gudenaadalens Efterskoler optræder i gymnastik.

I anledning af Efterskolernes Dag bringer vi en Voxpop med fire elever fra Gudenaadalens Efterskole, der ligger små 10 kilometer fra Ålum. 

Det er en omvæltning, når unge mennesker flytter fra de trygge omgivelser hos mor og far og sammen med 150 andre unge på en efterskole. De unge kan se frem til et efterskoleår, der er fuld af nye oplevelser, og som vil præge dem resten af livet.

Randers Netavis har i anledning af Efterskolerne Dag, der hvert år foregår den sidste søndag i september, ladet fire elever fra Gudenaadalens Efterskole små ti kilometer fra Ålum, fortælle, hvad de fik ud af deres efterskoleophold.

Mads Abildlund (Årgang 13-14)

Mads abildlund Hansen_0081

“Et efterskoleår, for mig har bragt venskaber for livet. Fantastiske minder, og et lærerigt år – både fagligt, socialt og praktisk. Året har også været rigtig rigt på aktivitet, og fællesskab, imens al den aktivitet har stået på. Og så nu, sidder jeg med en følelse, som ikke rigtig kan beskrives. Noget der bare ligger i hjertet, og fylder, når jeg tænker tilbage på det suveræne år.”

Jonas Sørensen (Årgang 13-14)

Jonas hedegaard Sørensen_0128

“Efter mit år på Gudenaadalens Efterskole, er jeg blevet mere selvsikker og er ikke nær så bange for at snakke med nye mennesker. Mit efterskole år gav mig en masse nye venner og oplevelser for livet. Et efterskole år svare til syv menneske år.”

Sascha Andersen (Årgang 14-15)

Sascha overgaard Andersen_0013

“Mit år på Gudenaadalens Efterskole har gjort mig mere selvstændig og ansvarsbevidst. Det udviklede mig både socialt og fagligt, og gav mig det bedste år i mit liv.”

 Joachim Ditlevsen (Årgang 13-14).

Joakim husted Ditlev_0141

“Mit efterskoleår har ændret mig på mange måder. Èn af dem er specielt mit sociale samvær, generelt bare min sociale liv. At komme op på en skole, uden at kende nogen. Det har tvunget mig ud af min komfortzone, på den måde at jeg selv måtte lære at lære andre personer ad. Det har hjulpet mig på hvor “nemt” jeg i dag har det med at snakke med nye folk. Jeg føler mig ikke længere “utryg” blandt nye mennesker fordi at mit efterskoleophold har hjulpet mig til at “stå på mine egne fødder”, ikke bare socialt men også på mange andre måde.”

Kommentarer