Livsstil og forbrug

Der er brug for mere strøm til bilerne i Midtjylland

Selvom salget af elbiler er steget markant, tøver mange i Region Midtjylland stadig med at elektrificere deres daglige køreture. Det skyldes ifølge en ny undersøgelse ikke mindst manglende opladningsmuligheder.

Bilisterne er for alvor begyndt at tage de grønne biler til sig. I december måned udgjorde de grønne biler således hele 56 procent af det samlede bilsalg i Danmark – 4.765 elbiler og 5.509 plug-in-hybridbiler. Men der er stadig lang vej, før el- eller hybridbilerne udgør hovedparten af vejtransporten.

Ifølge en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov tøver næsten halvdelen af indbyggerne i Region Midtjylland med at anskaffe sig en elbil. 47 procent af deltagerne i undersøgelsen fra regionen svarer, at de slet ikke eller kun i mindre grad overvejer at investere i en el- eller hybridbil.

”Det viser, at vi er nødt til at gøre noget, hvis vi vil have alle med på den grønne omstilling i trafikken,” vurderer Martin Rosborg, der er medlem af TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd i Region Midtjylland.

Besvær bremser omstillingen

Ifølge respondenterne fra Midtjylland er der primært tre barrierer for deres lyst til at anskaffe en elbil. 50 procent mener, at bilernes rækkevidde ikke er tilstrækkeligt stor, 49 procent mener, at bilerne er for dyre, og 41 procent mener, at det er for besværligt at få dem ladet op.

”Allerede nu er rækkevidden på mange elbiler på et fornuftigt niveau, og udviklingen skal nok sørge for, at den bliver endnu bedre hos de kommende generationer af biler,” siger Martin Rosborg og uddyber:

”Hvor pris og rækkevidde formentligt helt automatisk bliver bedre i de kommende år takket være den benhårde konkurrence på markedet, så står det værre til med offentligt tilgængelige ladestandere. Vi er nødt til at lægge både nationale og lokale planer for, hvordan vi laver de bedst mulige vilkår for ejerne af el- og hybridbiler. Ellers når vi aldrig i mål med den grønne omstilling”.

I Region Midtjylland svarer 53 procent af deltagerne i undersøgelsen, at flere offentligt tilgængelige ladestandere i nogen eller højere grad ville styrke deres lyst til at købe en elbil, og det skal vi handle på, mener Martin Rosborg:

”Det er et helt oplagt og overskueligt håndtag at dreje på, når så mange mener, at det vil styrke deres lyst til at købe en elbil,” siger han.

                                                                                                                                     

Kommentarer