Randers By

Cykelkampagne skal få flere til at cykle om vinteren

Holdkaptajn Jette Skølstrup og Jacob Würtz fra Regionshospitalet Randers er to af de i alt 10 aktive ansatte på afdelingen for Blodprøver og Biokemi, der glæder sig til deltage i Vintercyklingsugen for første gang. Foto: Randers Kommune.

Seje ansatte fra Regionshospitslet Randers har tilmeldt sig en ny landsdækkende kampagne ”Vintercyklingsugen, ” der skal få flere mennesker til at vælge cyklen til jobbet trods kulde, sne og blæst. Kampagnen henvender sig også til ansatte, der arbejder hjemmefra.

Vintercyklingsugen ruller den sidste uge i januar og er arrangeret af Cyklistforbundet i Danmark. 10 ansatte fra Regionshospitalet Randers, der arbejder i afdelingen for Blodprøver og Biokemi, har tilmeldt sig kampagnen:

”Det er dejligt at blive blæst igennem på cyklen til og fra arbejde hele året rundt. Også i vinterkulden. Det handler bare om at have det rigtige udstyr, så man kan holde varmen, og så cykle fornuftigt, ”siger Jette Skølstrup, der er holdkaptajn for sine kollegaer.

Cykelholdet fra Regionshospitalet Randers plejer også at deltage i den årlige motionskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE, der ruller i maj måned:

”Cykelkampagnerne giver et ekstra boost til fællesskabet på afdelingen. Specielt I disse coronatider trænger vi til at få motion og have sjove oplevelser sammen, så derfor glæder vi os til kampagnen,”  siger Jette Skølstrup.

Du kan cykle med hjemmefra

Selvom man arbejder hjemme, kan arbejdspladserne sagtens deltage i Vintercyklingsugen. Alle cykelture gælder. Både indkøbsturene, og når man henter børn i daginstitution:

”Vi opfordrer alle arbejdspladser til at deltage i Vintercyklingsugen. En frisk cykeltur i løbet af dagen giver masser af energi og overskud. Særligt, når man arbejder hjemmefra, er det rart med et påskud for at komme ud. Deltagerne i kampagnen kan eventuelt aftale at mødes med en kollega på cykel. Kun fantasien sætter grænser for at få mere bevægelse ind i hverdagen på sin cykel,” siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Fakta

Det er gratis at deltage i Vintercyklingsugen 25.-31. oktober 2021. Man skal blot samle 2-16 kollegaer til et cykelhold.

Læs om kampagnen og tilmeld dig og dine kollegaer her.

Randers Kommune bakker op om kampagnen ved at trække lod blandt de deltagende hold om et gavekort på 200 kroner til Randers Cityforening til hver deltager på det udtrukne hold.

Kommentarer