Asferg

Claus kaster håndklædet – nu leder Asferg efter ny købmand

Claus Fisker ved indvielsen af Min Købmand 10. marts 2018. Arkivfoto

12. april meddelte købmand Claus Fisker på facebook, at han lukker butikken i Asferg. Årsagen er vigende omsætning, stigende udgifter og faldende opbakning, lyder forklaringen. Men Asfergborgerne ønsker at bevare deres købmand. Det var konklusionen på et borgermøde afholdt i Asferg forsamlingshus mandag aften.

Alt var fryd og gammen, da Claus Fisker 10. marts 2018 genåbnede Min Købmand i Asferg, som efter den tidligere købmands konkurs havde ligget stille i en periode.

Efter en god opstart i Asferg meldte Claus Fisker sig på banen, da Gassum i 2019 måtte sige farvel til LokalBrugsen og med lokal indsats, og efter samme koncept som i Asferg fik etableret en Min Købmand i byen. Claus Fiskers forventninger var dengang, at der kunne opnås stordriftsfordele og samtidig udelukke eventuelle konkurrenter i lokalområdet.

To butikker blev imidlertid for stor en mundfuld for Claus Fisker, der senere valgte at stoppe som købmand i Gassum.

– Med to butikker mistede jeg fokus på Asferg, forklarede han dengang til avisen.

Manglende opbakning

Fornyet fokus på Asferg-butikken har imidlertid ikke haft den ønskede virkning.

På sit facebook-opslag angiver Claus Fisker vigende omsætning, stigende udgifter og faldende opbakning som årsager til, at han nu vælger at stoppe som købmand i Asferg.

Borgerne vil have en ny købmand til byen

Købmandens udmelding har  skabt bekymring i Asferg, hvor man i øvrigt oplever fremgang med mange nye boliger, og så har landsbyen fået tilsagn om cirka 4,5 millioner fra Randers Kommune til områdefornyelse.

Derfor havde en Arbejdsgruppe bestående af medlemmer af bestyrelsen for Asferg og Omegn Invest ApS samt Støtteforeningen Vestergade 16, mandag inviteret til borgermøde i Asferg forsamlingshus.

Her fik købmand Claus Fisker mulighed for at forklare begrundelsen for sin beslutning, og han modtog også stor tak for sin indsats.

Den efterfølgende debat afslørede, at der stadig er et stort ønske om at bevare en købmandsbutik i Asferg.

– Vi arbejder sammen med Dagrofa på at finde en kandidat, men vi  holder kortene tæt ind til kroppen, indtil vi har en afklaring, lyder det fra Claus Edelgaard Nielsen, formand for støtteforeningen.

Min Købmand i Asferg holder foreløbigt åbent til og med 30. juni.

Kommentarer