Kultur

Bogklubben BOOKISH: Nyt tilbud til læseglade teens i Randers

Foto: Randers Bibliotek

BOOKISH er en ny bogklub for unge mellem 13 og 17 år, der godt kan lide at læse og gerne vil dele læseoplevelsen med andre. Der er altid kakao på kanden, og første gang får deltagerne en gratis bog.

Bogklubber er et af de fællesskaber, der lever i bedste velgående blandt den voksne del af befolkningen. Bare i Randers Kommune findes over 70 aktive læsekredse tilknyttet Randers Bibliotek.

Men der er også gået mode i læsning blandt de unge. På de sociale medier instagram, TikTok og YouTube anbefaler unge mennesker bøger til hinanden under såkaldte hashtags som for eksempel #booktok og #bookish. Og nu kan den nye generation af randrusianske læseheste deltage en bogklub for unge faciliteret af Randers Bibliotek.

– Vi møder ofte unge, der efterspørger et fællesskab, hvor de kan dele glæden ved at læse bøger. Derfor har vi oprettet bogklubben BOOKISH for unge mellem 13 og 17 år, hvor deltagerne nogle gange læser de samme bøger og andre gange noget forskelligt, som de kan anbefale til hinanden. De unge får også indflydelse på, hvilke bøger vi skal indkøbe til yngre lånere på Randers Bibliotek, fortæller Signe Winther Brinkmann, koordinator for Skole og Uddannelse på Randers Bibliotek.

Udover læsning bliver der også mulighed for at være fælles om kreative aktiviteter som fremstilling af bogmærker, totebags, book bentos og andet. Der er altid kakao på kanden og en bibliotekar til stede, der støtter op om de unges aktiviteter.

Den første mødegang i bogklubben er tirsdag den 9. januar 2024, og herefter mødes deltagerne den første tirsdag i hver måned frem til og med juni 2024. Der er plads til 15 deltager i bogklubben, og man kan tilmelde sig ved at sende en mail til Signe Winther Brinkmann på sb@randersbib.dk

 

Kommentarer