Paderup

Børnenes ønsketræ klar fredag d. 13. november i Randers Storcenter

Glæden er at opfylde andres inderste ønsker – uanset om det er ens nærmeste eller hos et anonymt barn. I 2012 introducerede Randers Storcenter et ønsketræ, som tilgodeser børn, som er placeret uden for deres eget hjem. Børn som måske ikke er så heldigt stillet, som så mange andre børn er i Randers og omegn. Træet er vokset år for år og blevet en tilbagevende begivenhed i Randers Storcenter.

– Vores Ønsketræ er hvert år en overvældende oplevelse at være en del af denne event. De tilkendegivelser og historier vi har fået fra vores kunder er altid meget rørende og bekræftende, så vores Ønsketræ gør en forskel! Både butikker og kunder viser et stort ”overskud” både i tanker og handling, og det varmer. Ønsketræet er kommet for at blive i vores center – og det er vi utrolig glade og stolte over – og endnu flere børn vil i år kunne få deres ønske opfyldt. En endnu større glæde er, at vores koncept nu kopieres mange andre steder i landet. Hen over de sidste par år har jeg fået flere henvendelser fra andre Shoppingcentre, Cityforeninger og andre interesserede, som OGSÅ ønske at hjælpe andre. Vi i Randers er kun stolte over at kunne give ideen videre – så endnu flere børn glædes i julen, fortæller Lene Nørgaard, Randers Storcenter.

Det siger givere og modtagere omkring Ønsketræet

Gavegiver Jeanette Abild, sygeplejerske på Hammel Neurocenter fortæller:

– Efter jeg blev mor, slog det mig, hvor trist det er for dem, der ikke har en familie, på samme måde som min søn har det. At tage en kuvert på Ønsketræet er en lille forskel, du kan gøre i andet barns liv. Jeg ser gerne, at det bliver en tradition i min familie, at vi giver en gave hvert år – ikke mindst for at være et godt forbillede for min søn.

Og på den anden side fortæller gavemodtager, Dennis Bonde, Socialpædagog ved Slottet, Favrskov Børne- og Ungecenter:

– Julen er en sårbar tid, da de unge ofte har forbundet julen med svigt. De gaver, vi får fra Ønsketræet, er utroligt vigtige, fordi de kommer fra private mennesker, der har skrevet et personligt kort. Det er så rørende. Og det er slående at opleve, hvordan det gør en forskel i vores jul. Det er svært at ramme den helt autentiske julestemning i en institution, men med Ønsketræet kommer vi den lidt nærmere. Vi føler jo, at det er julemanden, der kommer med gaver, og det løfter vores jul. Det er et enestående koncept.

Randers Storcenters ønsketræ tilgodeser børn i Kronjylland samt på Djursland, som er placeret uden for deres eget hjem, samt andre ekstra udsatte børn i vores område.

Alle disse børn mener vi fortjener en ekstra gave, og derfor har Randers Storcenter kontaktet rigtig mange institutioner og opholdsteder, som har taget godt imod denne mulighed. I 2020 er der omkring 300 børns ønskesedler på træet. Børnene har lavet en ønskeseddel, som hænger på vores Ønsketræ. Træet står på Store Torv midt i Randers Storcenter og er en del af årets jule-udstilling. Træet er bla. pyntet med kuverter hvori disse ønsker er gemt. Alle ønsker beløber sig til et max beløb på kr. 200

Kuverter kan man se og tage med sig fra fredag d. 13. november, og sidste dag for indlevering af pakker er fredag d. 6. december. Tager man en pakke eller en kuvert væk fra træet forpligter man sig til at opfylde ønsket som står derpå, og du skal gøre følgende:

Købe gaven, som barnet ønsker sig.

Aflevere gaven indpakket, med ønskeseddelen påklistret i Randers Storcenters Information v. Store Torv senest fredag d. 6. december 2020. Randers Storcenter sørger for at gaverne kommer til de rette børn inden jul, og at alle de involverede børn får deres ønske opfyldt.

Alle børn er anonyme i denne event, det er kun institutionerne og opholdstedernes navne, som er arrangørerne bekendt. Randers Storcenter garanterer, at alle disse børn får deres ønske opfyldt.

Centrets butikker bakker 100% op omkring tiltaget, og tømmer træet for kuverter i de sidste dage op til deadline, så alle de deltagende børn får deres julegaver

Kommentarer