Ålum

Børnene får ordet på valgmøde i Ålum

Torsdag den 23. maj kl. 16.30 indbyder Ålum Forsamlingshus velkommen til et lidt specielt valgmøde. Det bliver en eftermiddag med nysgerrighed, engagement og glæde, når de helt unge møder lokale politikere.

Det er Ålum og Omegns Beboerforening der inviterer med følgende ord:

I bogen ”Du er også min søn, Brutus” af Niels Vogel, får man i børnehøjde en forståelse og beskrivelse af hvad folketinget og politik er for en størrelse:

“Politik er, når nogen bestemmer over andre. Det sker inde i Folketinget, som består af ca. hundrede ældre mennesker, der er sammensat fra hele landet. De er en slags samfundshjælpere, fordi de hjælper alle os andre med at finde ud af det hele”.

Et andet citat fra bogen:

”Som tak for det store arbejde kommer de hvert nytår til hestekur hos dronningen”.

Så godt rammer børn det ind og derfor inviterer vi også børnene med til dette valgmøde for så får vi nok de mest logiske spørgsmål og svar ikke mindst. Men alle er naturligvis velkommen til valgmøde i Ålum Forsamlingshus, så vi håber alle børn tager en voksen med.

Vi skal til Folketingsvalg den 5. juni og for at vi er helt sikre på hvor vi skal sætte vores kryds, så vi får fundet de ældre mennesker og samfundshjælpere her fra Østjylland som kan hjælpe os med at finde ud af det hele inde i Folketinget og som gerne vil til hestekur hos dronningen til nytår, holder vi valgmøde og giver ordet til børnene, men alle kan komme og stille spørgsmål til et panel af lokale folketingskandidater.

Panelet som har sagt ja til at deltage er:
Iben Sønderup, A
Karina Hjorth, Ø
Nick Zimmermann, DF
Jens Meilvang, LA
Charlotte Bromann Mølbæk, SF

Vi har bedt dem forberede sig særligt på områder der berører børnene og børnenes fremtid:
1. Vuggestuer, børnehaver, skoler
2. Klimaforandringer og en bæredygtig klode
3. Hvem er dansk, hvad er dit Danmark

Vi har fundet en ordstyrer som kan høre hvor græsset gror i det østjyske, så vi garanterer at alle kommer til orde og at alle får mulighed for og hjælp til at stille spørgsmål til panelet.

 

Kommentarer