Stevnstrup

Børnehavebørn er blevet ellevilde med at cykle

Børnene i Børnehuset Gudenådalen er blevet så glade for at cykle, at børnehaven fortsætter cykelaktiviteterne i fremtiden.

257 børn fra daginstitutioner i Randers er sprunget på cyklerne i maj måned. De har deltaget i den landsdækkende kampagne Vi kan cykle, hvor børn leger sig til at blive sikre på cyklerne. I Børnehuset Gudenådalen i Stevnstrup er børnene blevet så glade for at cykle, at børnehuset fortsætter cykelaktiviteterne:

“Børnene er blevet ellevilde med at cykle. De nyder at lege og lære en masse nye færdigheder, mens de bevæger sig rundt på to hjul. Derfor fortsætter vi selvfølgelig med at tage børnene med på cykelture i nærområdet,” fortæller Karin Molbo, pædagog i Børnehuset Gudenådalen.

Stor opbakning fra forældre

Børnene har også været på mange cykelture på stierne i nærområdet.

Det er første gang, at Børnehuset Gudenådalen har deltaget i kampagnen. For at få plads til cykellegene, hvor børnene lærer at mestre deres rum- og retningssans og balance på cyklerne, spærrede Børnehuset Gudenådalen derfor institutionens parkeringsplads af for biler hver onsdag i maj måned:

“Vi har haft stor opbakning fra alle forældre. Alle børn har haft cykler med til aktiviteterne, og forældrene har haft forståelse for, at de ikke har kunnet parkere ved børnehuset, når vi har arrangeret cykelaktiviteter,” siger Karin Molbo.

Udover cykellegene på øvebanen har børnene også været på ture i nærområdet for at lære om trafikskilte:

“Det gælder om at gøre børnene robuste og sikre i at færdes i deres nærområde, så de engang i fremtiden selv kan cykle til skole. Derfor skal de lære både at blive sikre på cyklen, men også at kende de trafikskilte, de møder på deres vej,” siger Karin Molbo.

Cykelvaner læres i barndommen

Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby, er meget tilfreds med opbakningen til kampagnen:

“Det er i barndommen, at de gode cykelvaner dannes. Derfor er det en vigtig opgave for institutionerne at lære børn, at cykling er sjovt og nemt, så de senere helt naturligt vælger cyklen til skole og fritidsinteresser.”

Kommentarer