Randers By

Børnehandicap-afdelingen stræber efter stabil og god kontakt til familierne

Arkivfoto: Randers Kommune

Børnehandicap-afdelingen i Randers Kommune har i en årrække været under stort opgavepres. Men til trods for, at området ved aftalen for 2022 om kommunens budget har fået flere midler til at genoprette situationen, så oplever flere forældre, at det er svært at få kontakt. Det bliver der nu ageret på, ligesom Socialudvalget netop har drøftet situationen.

– Vi har i Socialudvalget netop modtaget en grundig orientering, og vi er ligesom forvaltningen optaget af, at når man står med et barn med et handicap, så skal man opleve stabil kontakt og have hjælp og støtte. Børnehandicap-afdelingen gør sig umage, men er under hårdt opgavepres, siger Rosa Lykke Yde, formand for Socialudvalget.

Der blev afsat flere midler til området i forbindelse med budgetaftalen for 2022-2025, hvor vi satte 2,7 millioner kroner af i både 2022 og 2023. Vi må politisk vurdere situationen, når udvalget til august bliver givet indsigt i forvaltningens langsigtede plan, siger hun hun

For øjeblikket er der seks sygemeldte medarbejdere ud af 18 ansatte, ligesom lederen er fraværende. Det er ifølge socialchef i Randers Kommune, Runa Steenfeld, blandt andet en følge af et for højt opgavepres gennem en årrække. Der er ansat nye medarbejdere, efter der blev givet flere midler til 2022 og 2023. Men dét har vist sig at tage længere tid end forventet at skabe en ny, stabil situation i en afdeling, som i en længere periode har været under pres, lyder det.

– Samlet set betyder situationen, at vi i Børnehandicap ikke er så tilgængelige og stabile i vores kontakt til forældre, som forældre helt naturligt har behov for, og som vi ville ønske, at vi kunne være. Det handler vi på, siger socialchefen og tilføjer:

– Vi skal sikre, at borgere og pårørende kan komme i kontakt med afdelingen. Der er derfor oprettet en fælles modtagelse, hvor alle henvendelser går ind. Vi prioriterer højt at komme familierne i møde her og nu, ligesom vi arbejder med en mere langsigtet plan for at genoprette afdelingen.

Den plan indeholder et tæt samarbejde med Socialstyrelsen og andre eksperter, lyder det.

Kommentarer