Mejlby

Børn og voksne knoklede for nye toiletter til Mejlby Forsamlingshus

Det var ikke kun de voksne, der knoklede løs i weekenden i Mejlby Forsamlingshus, der skal have nye toiletter.

Mejlby-borgere arbejdede både fredag og lørdag med at brække træ op og rive skillevægge ned, så forsamlingshuset var klar til håndværkerne, der starter med at etablere nye toiletter mandag.

Tiden er kommet til en istandsættelse af Mejlby Forsamlingshus faldefærdige toiletter. Mejlby Borgerforeningen har senest ansøgt og fået 50.000 kroner af Jutlander Bank til toilet-projektet. Pengene er vigtige, men en modernisering af det lokale forsamlingshus kræver også, at de lokale bakket op. I weekenden knoklede børn og voksne med at rive de gamle, røde døre og skillevægge ned, så forsamlingshuset stod klar til håndværkerne, der begynder opsætningen af moderne toiletter mandag.

14355644_10210034007622882_8575723551336642116_n

– Det gik rigtig fint. Vi har vel en 10-12 stykke plus børn. Vi fik brækket det op, som skulle brækkes op og revet nogle skillevægge ned, så håndværkerne kan komme igang med at sætte noget nyt op i dag mandag og få fjernet alle de gamle toiletter, siger Eva Eriksen, der er formand og PR-ansvarlig i Borgerforeningen Mejlby. 

Klar til håndværkerne

Arbejdet begyndte fredag klokken 15:00 og fortsatte lørdag i en 3-4 timer. Der blev blandt andet brudt skillevægge ned, fjernet gamle døre og monteret el. Det var det næste naturlige skrift i renoveringen af det gamle forsamlingshus, der var igennem en større renovering for nogle år siden.

– Det gik faktisk hurtigere, end vi havde regnet med. Vores forsamlingshus begynder at blive brugt rigtig meget, og jeg tror det bliver brugt endnu mere nu. Vi fik malet og renoveret for nogle år siden, og det hjalp i hvertfald til at folk begyndte at bruge det noget mere, fortæller Eva Eriksen.

250.000 i støtte

Weekenden ved Mejlby Forsamlingshus, der flittigt bruges til blandt andet fester, julekomsammen og revyer, blev udover nedrivning af vægge og døre også brugt til at fjerne busk og krat udenfor.  10210034007822887

–  Vi er selvfølgelig glade for den hjælp, som vi har fået. Vi fik også fjernet noget ukrudt og skåret nogle buske. Nu så skal vi også have gjort hovedrent dernede. Der håber vi også, at der dukket et par stykker op og hjælper, siger Eva Eriksen.

Mejlby forsamlingshus er beliggende på Hørgaden 13 midt i Mejlby nord for Randers. Mejlby borgerforeningen har udover de 50.000 kroner fra Jutlander Bank fået 50.000 fra Randers Kommune og 150.000 kroner fra ELRO fonden.

 

Kommentarer