Livsstil og forbrug

Bliv klogere på Panodiler fra A til Z

Bliv klogere på de forskellige Panodilers virkninger og hvordan, de hver især skal indtages. Annoncørbetalt indhold.

Paracetamol – der i folkemunde oftest blot bliver kaldt for Panodil – er en smertelindrende og febernedsættende håndkøbsmedicin, som du sikkert allerede har stiftet bekendtskab med. Den er mild for maven og anvendes derfor bredt.

I denne artikel vil du få gennemgået de vigtigste former for panodiler, blive klogere på deres forskellige virkninger og hvordan, de hver især skal indtages. På den måde kan du bruge din viden til at optimere dit brug af Panodil i det daglige.  

Find hoved og hale i de forskellige lægemidler

I dag finder du et stort udvalg af forskellige Panodiler, der adskiller sig en smule fra hinanden både mht. indhold men også dosering. De mest udbredte er:

  • Panodil – en almindelig Panodil indeholder 500 mg. paracetamol pr. pille, og den anbefalede dosering for voksne lyder derfor på maks. 2 piller 3-4 gange dagligt.
  • Panodil Zapp – denne form for Panodil indeholder natriumhydrogenkarbonat, der fremmer optagelsen af paracetamol i tyndtarmen, så en hurtigere virkning indtræffer. Den anbefales derfor til dig, der ønsker at opnå en hurtigere effekt fx grundet stærke smerter eller et vigtigt møde.
  • Panodil Extra – denne pilleform indeholder både 500 g. paracetamol og 65 g. koffein, som øger effekten af paracetamol. Vær opmærksom på, at du ikke må indtage Panodil Extra under din graviditet.
  • Panodil Junior – til de små poder i familien finder du Panodil Junior, der er et flydende middel med 24 mg. paracetamol pr. ml. Med i pakken får du en udførlig brugsanvisning samt en 5 ml. plastiksprøjte. Må anvendes til børn over 2 år.

Vær opmærksom på skærpede krav om køb

Inden du tager i dit nærmeste apotek for at købe Panodiler, skal du være opmærksom på, at der er et loft over, hvor mange pakker du må købe af gangen. Du må derfor maks. købe én enkelt pakke Panodil ad gangen af sikkerhedsmæssige årsager.

Kommentarer