Livsstil og forbrug

Berøringsfrie vandhaner hitter i Randers og omegn efter corona

XL-BYG i Vorup har oplevet en usædvanlig høj efterspørgsel på berøringsfrie vandhaner, der mindsker risikoen for coronasmitte ved håndvasken. Først fra institutioner og virksomheder, og nu også fra de private kunder.

Siden Corona viste sit ubehagelige ansigt i Randers og omegn i foråret, har hverdagens rutiner været ude af kurs. Da skoler og institutioner genåbnede, var det blandt andet med obligatorisk håndvask minimum hver anden time for alle børn i skoler og daginstitutioner. Og på store virksomheder og offentlige institutioner stod hygiejnespørgsmål pludselig side om side med andre vigtige ledelsesbeslutninger. Det satte ifølge XL-BYG Vorup en voldsom fart i efterspørgslen på berøringsfri vandhaner.

– Efterspørgslen er røget i vejret siden sommermånederne. Vi skulle lige på den anden side af genåbningen i maj, så begyndte virksomheder og institutioner at købe ind. Herefter er det langsomt men sikkert rykket over til privatforbrugerne. Folk har oplevet de berøringsfri vandhaner på arbejdspladsen og i institutionerne, og det har sat gang i salget, siger Mathias Bjarnø, der er sælger i VVS-afdelingen i XL-BYG Vorup.

XL-BYG står på landsplan bag en rundspørge, hos de største producenter af berøringsfri vandhaner, der i fællesskab leverer en meget stor del af alle solgte berøringsfrie vandhaner i Danmark. Rundspørgen rapporter om en så stor efterspørgsel, at Danmark næsten var tørlagt for de moderne vandhaner i et par uger i den tidlige sommer. Det vurderes, at der samlet er solgt omkring 50 – 60.000 berøringsfrie vandhaner i Danmark i perioden. Det rekordstore antal svarer til godt og vel en vandhane per husstand i hele Randers Kommune.

– Vi vurderer, at de berøringsfri vandhaner er kommet for at blive. Kunderne tager dem mere og mere med i deres købsovervejelser, og man møder dem efterhånden overalt i samfundet. De er smarte, de er lette at rengøre, fordi der ikke så let kommer kalkaflejringer uden berøringer, og så betyder det hygiejnemæssige meget for mange. Flere kunder kan godt lide tanken om, at alle husets gæster ikke skal røre ved den samme vandhane, siger Mathias Bjarnø.

Kommentarer