Ø. Bjerregrav

Anklage: Nevø giftede sig med dement onkel for at score arv

Citathistorie/TV2 Østjylland 

Det overraskede familien, da de fandt ud af, at Poul Erik Nielsen, der døde juledag, havde giftet sig med sin 40 år yngre nevø og indgået en ægtepagt, der gav nevøen over 5 millioner kroner. 

Det er en ualmindelig familiestrid, der udfolder sig fra Øster Bjerregrav ved Randers. Tilbage i 2014 skulle en mand have giftet sig med sin egen onkel, der på det tidspunkt var dement. Familien fik først kendskab til ægteskabet i maj 2016, og de opfatter giftemålet som et forsøg på at tillegne sig en arv på 5.650.000 kroner kroner. Det skriver TV2 Østjylland.

Familien havde ingen anelse

Søsteren til Poul Erik Nielsen, Ragnhild Gregersen, der bor i Øster Bjerregrav, havde ingen anelse om, at hendes bror var blevet gift med sin nevø. Det fandt hun først ud af, da hun gik ned i den lokale bank, hvor hun med sin mand blev trukket med ud i et baglokale. Her fortalte bankmanden, at Ragnhilds bror var blevet gift med sin nevø.

– Min mand begyndte at grine. Det var jo slet ikke til at forholde sig til, siger Ragnhild Gregersen ifølge Tv2 Østjylland.

Ud over den nu afdøde onkel og Ragnhild består familien af endnu en søster og bror. Det er brorens søn, som har giftet sig med sin onkel. Ifølge søsteren har Poul Erik Nielsen aldrig vist interesse for mænd. Tværtimod.

– Det eneste, han gik op i, var lyshårede damer, siger Tage Gregersen, som er Ragnhild Gregersens mand.

Nevøen: de er tossede i hovedet

Ragnhild Gregersen og hendes søster har derfor anmeldt deres nevø til Østjyllands Politi. De mener, at Poul Erik Nielsen ikke var klar over, hvad han gjorde, da han blev gift. Ifølge arveretsadvokat Ulrik Grønborg er der intet ulovligt i at gifte sig med sin onkel. Men han har aldrig set noget lignende.

– Voksne mennesker må gerne indgå ægteskab, uden de nødvendigvis elsker hinanden højt, siger han.

Nevøen har indtil videre ikke mange kommentarer til anklagerne fra familien.

– Det er dem, som er tossede i hovedet. De kan ikke forstå, hvorfor jeg skulle have det hele, siger nevøen til TV2 Østjylland.

Familien er overbevist om snyd

Familien er stadigvæk overbevist om, at Poul Erik Nielsen er blevet snydt på det groveste.

– Min bror har altid sagt, at hans penge skulle deles mellem os søskende. Min nevø har aldrig taget sig af ham,  siger Ragnhild Gregersen til TV2 Østjylland og fortsætter:

– Det er mig, der er kommet med mad til ham, kørt ture med ham og hjulpet ham. Og det var mig, der holdt ham i hånden, da han døde.

Vil du følge med i nyhederne fra dit lokalområde? Så gå på Facebook og giv et “synes godt om” til Randers Netavis her

Kommentarer