Debat og politik

Alternativet har valgt byrådskandidater

Som spidskandidat valgtes Frederik Glerup Christensen. Nummer to på listen er Anni Andersen (65), og på tredjepladsen valgtes Mette Guldhammer Øllegaard (36). Alle tre bosiddende i Randers.

Mandag aften mødtes medlemmerne i Alternativet i Randers for at afholde et ekstraordinært årsmøde. Det skete blandt andet for at vælge kandidater til det kommende byrådsvalg. Alternativets kandidatliste består af 8 kandidater.

Se video nederst i artiklen

Som spidskandidat valgtes Frederik Glerup Christensen. Nummer to på listen er Anni Andersen (65), og på tredjepladsen valgtes Mette Guldhammer Øllegaard (36). Alle tre bosiddende i Randers.

De øvrige kandidater er: Arne Sandberg, Hanne K. Mortensen, Malene Kragelund Nielsen, Pernille Kjær Pedersen og Daniel Egehoved Olesen.

– Jeg glæder mig til at finde konstruktive løsninger på Randers Kommunes udfordringer i samspil med hverdagens eksperter. I Alternativet Randers mener vi, at flere både ved mere og kan mere. Empati og tillid er grundlæggende værdier for vores samfund, og derfor mener Alternativet Randers at disse skal styrkes, siger den nyvalgte spidskandidat Frederik Glerup Christensen.

Anni Andersen supplerer:

– Vi har valgt et bredt og stærkt hold, som kan bringe mange kompetencer ind i byrådet. Jeg vil selv gøre en indsats for at hele Randers Kommune som arbejdsplads bliver et rart sted at være til gavn for alle kommunens indbyggere, oplyser Anni Andersen.

For Alternativet er det ikke vigtigt hvad borgmesteren kommer til at hedde. Det som er relevant for partiet, er det projekt, som borgmesteren kommer til at stå for, mener Frederik Glerup Christensen.

– Det kan være stort set være hvem som helst, at Alternativet kan pege på, når bare vedkommende vil stå for en ny retning for Randers Kommune, siger Frederik Glerup Christensen til Randers Netavis.

Dog understreger spidskandidaten, at det vil være usandsynligt, at Alternativet skulle pege på Claus Omann Jensen på grund af, at han og Venstre ikke fører en politik, som er grøn nok for Alternativet.

Partiet har endnu ikke taget stilling til at deltage i et valgforbund. Frederik Glerup Christensen oplyser, at Alternativet i øjeblikket har en god dialog i gang, og håber på, at de finder ud af noget.

På årsmødet blev der også valgt en ny bestyrelse for lokalforeningen. Som nyvalgt forkvinde valgtes Anni Andersen, og Pernille Kjær Pedersen som ny kasserer.

Den øvrige bestyrelse består af Daniel Egehoved Olesen (genvalgt), Frederik Glerup Christensen, Pernille Kjær Pedersen som alle genvalgtes. Derudover blev Lisbeth Andersen nyvalgt til bestyrelsen, mens Mette Guldhammer Øllegaard og Sarah Rosenkrads Witzel Bech-Lodahl er suppleanter.

Kommentarer