Gjerlev

Skraldemænd ønsker flere biler og hænder

Vi skraldemænd, som går ude i skidtet, møget og affaldet hver evig eneste dag, er simpelthen bange for at buddet har været for billigt.Det lider vi under, skriver skraldemand Karsten Mikkelsen.

Karsten Mikkelsen fra RenoNorden beklager på vegne af skraldemændende de problemer, som borgerne i Randers Kommune har med affaldsindsamlingen. Samtidig mener han, at der er brug for flere skraldebiler og flere hænder.

“Vi, skraldemænd, beklager meget de gener, borgerne i Randers kommune har med affaldsindsamlingen i kommunen.

Vi gør vores bedste med de midler, vi har til rådighed.

Firmaet, der er kommet ind i Randers, har for få biler til, at vi kan løse opgaven på fem dage. Der er simpelthen brug for flere skraldebiler og flere hænder.

Vi skraldemænd, som går ude i skidtet, møget og affaldet hver evig eneste dag, er simpelthen bange for at buddet har været for billigt.

Det lider vi under.

Affaldskontoret i Randers Kommune håndhæver ikke de regler, det selv har lagt i udbuddet, og det lader firmaet køre sit eget løb, eller giver dispensation fra betingelserne i udbuddet.

Vi skraldemænd føler ikke, der bliver lyttet til os, man ignorerer os og »kører« hen over hovedet på os. Vores mange års erfaring er man bedøvende ligeglad med.

Mange af vores kollegaer er stoppet, da de ikke kunne se en løsning på problemet. Disse har haft mere end 20 års erfaring og er stoppet på grund stressende forhold og manglende resurser.

Det store problem er den nye affaldsordning (bio-affald), som er meget mere besværligt, og tager meget længere tid, plus en stor mangel på biler.

Tilsammen har det skabt så mange nye problemer, da mange nye kollegaer er kommet til, og som ikke har noget erfaring med at køre affald. Dette gør også, at det bliver svært at komme hele vejen rundt på fem dage.

Dette er ikke en kritik af vores nye kollegaer, som gør hvad de kan.

Vi er bange for, det begynder at ligne en ny BIOS-sag som den i Sønderjylland. Heldigvis er her ikke menneskeliv på spil. Det rammer dog os hårdt, da det er os skraldemænd, der har kontakt til jer borgere. Der er mange borgere, der ikke kan forstå, det ikke kører som for et år siden.

Og jo, vi får skæld ud, når vi kommer en dag for sent, men vi gør, hvad vi kan.

Om affaldsordningen og firmaet er den rette løsning for Randers, vil vi lade stå åbent, så I selv kan vurdere det.

Vi skal dog endnu engang sige jer, borgere, tak for jeres tålmodighed.

På vegne af renovationsarbejderne.”

Karsten Mikkelsen, Tillidsrepræsentant, RenoNorden,Randers Kærby Møllevej 94. 8983 Gjerlev. 

Kommentarer