Livsstil og forbrug

4 tips til at bruge opvaskemaskinen 

Har du problemer med opvaskemaskinen, er der hjælp at hente. Annocørbetalt indhold.

Hvis du sommetider har problemer med opvaskemaskinen og ikke kan få dine tallerkner rene nok efter brug, kan det være, at du har brug for lidt hjælp til, hvordan du bruger opvaskemaskinen. Det er vigtigt at holde en opvaskemaskine vedlige, hvis den skal fungere optimalt, og det er noget, som folk ofte glemmer. Den skal passes og plejes, og der findes også forskellige metoder til at få den til at fungere bedre. Hvis du ikke allerede har en opvaskemaskine, kan du se det store udvalg her. Det vil uden tvivl gøre en stor forskel i dit liv at investere i en opvaskemaskine, hvis du blot ved, hvordan du bruger den. Derfor får du her 4 tips til, hvordan du bedst muligt bruger din opvaskemaskine. 

Hold den ren 

Selvom det er opvaskemaskinens job at holde dit service rent, skal den også rengøres i ny og næ. Du bør derfor jævnligt rense filter og bundsi, hvis den skal fungere bedst muligt. 

Husk salt 

Salt er med til at gøre opvaskemaskinens evner mere effektive, så du skal huske at påfylde netop dette. Hvis du oplever, at maskinen er en smule ringere end normalt, kan det være på grund af saltmangel. 

Brug afspændingsmiddel 

Det er vigtigt at fylde afspændingsmiddel på din opvaskemaskine engang imellem for at undgå kalk. Afspændingsmidlet har to funktioner. Det gør vandet blødere og reducerer overfladespændingen. Det betyder, at vandet får nemmere ved at glide af glasset i maskinen. På den måde er det med til at sikre, at der ikke kommer kalkpletter på dine ting.

Skyl ikke af inden 

Mange skyller tallerkner og glas af inden, det sættes i opvaskemaskinen. Dette er spild af tid og vand, da det slet ikke er nødvendigt i en velfungerende maskine. Opvaskemaskinen sørger selv for at skylle alt af inden den kører vaskeprogrammet. 

Kommentarer