Ålum

100 deltagere til historisk aften om Ålum

Preben Froberg fortalte og viste billeder fra Ålums historie. Fremsendt foto

Onsdag 8. juni satte Purhus Lokalarkiv fokus på Ålum i gamle dage.

Arrangementet kom i stand på opfordring af og i samarbejde med Ålum og Omegns Beboerforening, der samtidig ville benytte lejligheden til at præsenteret et nyrenoveret forsamlingshus. Ved hjælp af midler fra Elrofonden fremstår huset meget flot med nyt gulv og loft i både sal og skænkestue, nyt inventar i køkkenet og et nyt handicaptoilet.

Emnet viste sig populært. 100 deltagere troppede ved aftenen start i kirken, hvor sognepræst Søren Dam Kjeldsen veloplagt fortalte kirkens historie, og ikke mindst om dens cirka 400 år lange tilknytning til Fussingø og familien Skeel/Scheel Plessen. I forsamlingshuset var der herefter dækket op til kaffe til de omkring 100 deltagere.

Aftenen sluttede med et både morsomt og kærligt portræt af landsbyen Ålum og ikke mindst dens beboere for 50 – 60 år siden, tegnet af Preben Froberg, der har levet det meste af sit meget aktive liv i Ålum.

– Froberg er en formidabel fortæller, der med både lune og en udpræget evne til at imitere stemmer kunne levendegøre Ålums gamle beboere, fortæller Jytte Nielsen fra Purhus Lokalarkiv.

Froberg havde på arkivet udvalgt fotografier fra Ålum og Svinding, som baggrund for sin fortælling, og i betragtning af det store fremmøde var det meget heldigt, at Purhus Lokalarkiv lige havde besluttet at investere i et mikrofonanlæg, som her blev prøvet af.

– En fantastisk aften, som helt klart har givet os lyst til at samarbejde med samarbejde med andre lokale foreninger, fortæller Jytte Nielsen.

 

 

Kommentarer