Randers By

1.500 chromebooks på vej til skolerne i Randers

1.500 chromebooks er på vej til 6.-9. klasserne i Randers Kommune. Arkivfoto.

Den samlede mængde computere på folkeskolerne i Randers Kommune bliver nu boostet, når alle elever i udskolingen bliver sikret et “digitalt device”.

Man køber ikke læringsmidler i form af bogsæt længere. I dag køber man digitale platforme. Derfor er det vigtigt for planlægning og udførelsen af undervisningen, at eleverne har adgang til en computer.

I marts besluttede Skole- og uddannelsesudvalget, at alle elever i 6. til 9. klasse skulle have et digitalt device. Derfor er der indkøbt over 1.500 chromebooks, der snart alle sammen er blevet fordelt til Randers Kommunes skoler. De chromebooks sammen med de eksisterende computere på skolerne betyder, at hver elev i udskolingen kan få sin egen computer.

– Vi er meget glade for den beslutning. I dag er det at være online en del af vores hverdag. Vi googler fakta, vi kommunikerer, og vi arbejder på vores computer. Så det skal vi også uddanne til. Derfor var det helt naturligt for os at sikre, at alle elever på de fire ældste klassetrin har adgang til en computer, siger Steen Bundgaard, der er formand for Skole- og uddannelsesudvalget.

Digital tilgængelighed

Det er op til den enkelte skole, om computerne skal opbevares på skolen, eller om eleven må få den med hjem.

– I disse tider er det jo en fantastisk mulighed, at de alle sammen har en computer. Hvis der skulle ske en udvikling i coronasituation, kan man bare sige ‘tag computeren med hjem, log på igen i morgen, og så fortsætter vi, hvor vi slap, siger udvalgsformanden og fortsætter:

– For os handler det om tilgængelighed. Det er det vigtige. Og så, at det er altafgørende for planlægningen af undervisningen. Det er også et rigtig godt støtteredskab, hvis man har svært ved at læse og stave. Der findes en masse digitale programmer, der blandt andet kan læse en tekst op, siger han.

Desuden er håbet, at computerne vil holde længere, når hver elev har sin egen, som de har ansvaret for.

Kommentarer