Livsstil og forbrug

1-2-3 løb: Kom godt i gang hen over sommeren

Butikschef og løbeekspert Nick Færch Nielsen står klar til at hjælpe i Intersport Randers City. Foto: Intersport Randers City.

Drømmer du om at løbe en 10 km? Eller er målet bare at snøre løbeskoene to gange hver uge? Uanset, om du har holdt frivillig løbepause, eller aldrig er kommet rigtig i gang, er sommeren et godt tidspunkt til at komme afsted, fordi det kræver tid og overskud at komme ind i en god vane. Og i de to Intersport-butikker i Randers kan du både få gode råd og kompetent vejledning inden din første tur.

Sommeren står for døren. Dermed er vejret også perfekt til at snøre løbeskoene og komme ud på de randrusianske veje og skovstier. Det mærker man hos Intersport i Randers, hvor salget af løbesko stiger i takt med antallet af solskinstimer. 

Men skoene løber jo ikke af sig selv, og derfor er ens personlige motivation vigtig for, at løbedrømmene går i opfyldelse. Det siger butikschef og løbeekspert i Intersport City, Nick Færch Nielsen, der hver dag vejleder masser af løbeinteresserede randrusianere og tit oplever, at viljen er større end realitetssansen. 

“Det vigtigste, når man vil i gang med at løbe, er at sætte sig nogle realistiske mål og på den måde sikrer sig en hurtig succes. Ens motivation bliver lynhurtigt ødelagt, hvis man sætter sig nogle mål, som man ikke kan leve op til. Modsat er det topmotiverende, hvis man lykkes med at komme afsted de to gange om ugen, man har sat sig for,” siger han. 

Derfor er det væsentligt, at man ikke går for hurtigt frem og justerer antallet af ugentlige ture og kilometer efter sin egen formåen og den tid, man reelt har til at løbe. 

“Tålmodighed er ret afgørende, når man vil i gang med at løbe. Man skal bygge sin form stille og roligt op. Mange får startet for hårdt ud, men ud over, at det kan give overbelastningsskader, kan det også betyde, at man ikke kan leve op til det efter nogle få uger, og så mister man igen motivationen,” siger Nick Færch Nielsen. 

Af samme anbefaler Nicolai Højlund Würtz, der er butikschef og løbeekspert i Intersport i Randers Storcenter, altid nye løbere om, at de skal finde ud af, hvad der motiverer dem. 

“For nogle motiverer det at løbe på en smuk rute, andre vil have liv omkring sig, mens andre igen er bedst på et løbebånd. Så er der nogle, der har brug for en løbemakker, ligesom det er individuelt, om man motiveres af musik eller ej. Det vigtige er, at man selv finder ud af, hvad der motiverer en, og så gør det,” siger Nicolai Højlund Würtz og nævner også løbeskoene som en motivationsfaktor. 

“Jeg synes, at de rigtige løbesko er ekstremt vigtige for nye løbere. Det skal føles dejligt at have dem på – gerne lette og bløde – så det giver en lyst til at løbe en tur. Og derfor er den rette vejledning vigtig, når man skal ud at købe nye løbesko.” 

Den vejledning kan man få, når man besøger de to Intersport-butikker i Randers, hvor man også kan få lavet en løbetest på løbebånd i forskellige sko. 

Fakta: Fem gode råd inden din første løbetur

  • Sæt realistiske mål, så du skaber en succes
  • Find din personlige motivation
  • Vær tålmodig og byg formen stille og roligt op
  • Køb løbesko, der er dejlige at have på – det giver dig lyst til en løbetur
  • Snør skoene og løb en tur allerede i dag i stedet for at planlægge starten ud i fremtiden

Kommentarer