Debat og politik

Zimmermann må stoppe som udvalgsformand i Randers Kommune!

Af Mogens Nyholm, Radikale

Byrådsmedlem, Randers Kommune

Fakta er: Siden medio oktober måned er DF’eren Nick Zimmermann udeblevet fra 65 % af møderne ved sit byrådsarbejde; svarende til kun at fremmøde ved 4 ½ ud af 1o møder. Det er uacceptabelt!

Nick Zimmermann har sæde i Randers Byråd, samt i Miljø og Teknik udvalget (som udvalgsformand) og Landistriktsudvalget.

I Landdistriktsudvalget er unge Zimmermann udeblevet ved 5 ud af 5 møder, og i Byrådet og Miljø og Teknik Udvalget er han udeblevet 3 ud af 10 gange. Desuden er den unge Zimmermann også udeblevet ved praktisk talt alle orienteringsmøder for byrådets partier og medlemmer – hvor kompliceret stof gennemgås.

Gad vide hvad Zimmermann vil sige, om en dansker med tyrkisk rødder udebliver ved mere end hver anden arbejdsdag? – helt sikkert med dundertale, og helt sikkert ud fra et forkvaklet værdisæt og moral, kan vi konstatere af nedenstående.

Apropos tyrkiske rødder. I forbindelse med det seneste byrådsmøde mindedes Randers Byråd de mange tusinde mennesker, der har mistet livet ved jordskælvet i Tyrkiet og Syrien, og de mange mange tusinder mennesker har mistet deres hus og hjem.

Zimmermann ville ikke deltage i denne fine og menneskelige markering i Randers Byråd. Gentager, hvor har den unge DF ér et forkvaklet menneskesyn.

Zimmermann uddyber til lokalavisen, at ”I Randers er situationen den, at det socialdemokratiske flertal hviler på nordbyen i Randers” – det er jo direkte løgn.

Vi har ikke et socialdemokratisk flertal i Randers Byråd! Ydermere har hr. Zimmermann selv peget på kommunens socialdemokratiske borgmester – ikke sandt? Hvor populistisk kan man tillade sig at være i dagens politiske Danmark? spørger jeg.

Afslutningsvis. Med det fremmøde Nick Zimmermann udviser i sit byrådsarbejde, efter han er valgt til landniveauet, er Radikale Venstres holdning klar.

Dansk Folkeparti må nedlægge sit mandat som udvalgsformand for Miljø og Teknik. Eller sagt lige ud: Vil Dansk Folkeparti i Randers Kommune beholde deres udvalgsformandspost må Zimmermann nedlægge sit byrådsmandat, og DF må indkalde partiets 1. suppleant.

Tænker ikke hr. Zimmermann vil nedlægge sit mandat på landsniveauet…

Kommentarer